Helyi közélet

2012.06.15. 15:18

Előzetes letartóztatásba kerültek a debreceni diszkó előtt megvert roma férfi támadói

Budapest, 2012. június 15., péntek (MTI) - Előzetes letartóztatásba helyezte a debreceni bíróság pénteken azt a két férfit, aki a gyanú szerint összevert egy roma fiatalembert május végén egy helyi diszkó előtt.

Budapest, 2012. június 15., péntek (MTI) - Előzetes letartóztatásba helyezte a debreceni bíróság pénteken azt a két férfit, aki a gyanú szerint összevert egy roma fiatalembert május végén egy helyi diszkó előtt.A férfit május 27-én azzal fordította vissza egy rendész a debreceni Home diszkó bejáratától, hogy cigány származása miatt nem mehet be. A fiatalember megkérdezte, miért, ekkor ketten - egy kevésbé forgalmas helyre lökdösve őt - rátámadtak, bántalmazták, majd behúzták a kukák közé, és otthagyták. A férfi a bántalmazás következtében többszörös orrcsonttörést és szemsérüléseket szenvedett.

Az ügy nyomozását múlt csütörtökön a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) vette át.

Bartha László őrnagy, az NNI szóvivője az MTI-nek pénteken azt mondta: az NNI nyomozói - tekintettel a gyanúsítottak személyi körülményeire - a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársaival szerda este a fővárosban, illetve Debrecenben fogták el a két férfit, aki megalapozottan gyanúsítható a bűncselekménnyel.

Hozzátette, hogy H. Imre Lajos 36 éves, budapesti és I. András 44 éves, debreceni lakos ellen közösség tagja elleni erőszak, valamint súlyos testi sértés bűntettének gyanúja miatt indítottak eljárást, és az illetékes debreceni bíróság elrendelte az őrizetbe vett férfiak előzetes letartóztatását.

Bartha László továbbra sem kívánt reagálni arra a sajtóinformációra, miszerint az elfogott férfiak a debreceni Bajcsy-Zsilinszky utcai szórakozóhely üzemeltetőjének, Vizoviczki Lászlónak "az emberei voltak". Vizoviczki Lászlót, akinek több budapesti éjszakai szórakozóhelyen is van üzleti érdekeltsége, június elején rendőrök korrumpálásának gyanújával, vezető beosztású rendőrtisztekkel együtt előzetes letartóztatásba helyezték Budapesten.

Az őrnagy mindössze annyit mondott: a nyomozás érdekében az ügyről más információ nem adható.

A rendőrség a honlapján közzétette az elfogásról készült videofelvételt, amelyen az látható, hogy az egyik gyanúsítottat egy társasház lépcsőházában fogták el, és miután megbilincselték, a fejére csuklyát húztak. A másik férfit egy új építésű társasház közelében lévő utcában fogták el, akkor, amikor piros színű személyautójával közlekedett. Az elfogásról a felvételeket a TEK készítette.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában