Helyi közélet

2012.06.29. 10:11

Nem megsüvegelendő kalapozás a Benczúr téren

Nyíregyháza - Ismeretlen személyek okoztak kárt péntek reggelre Nyíregyházán a Benczúr téren.

Nyíregyháza - Ismeretlen személyek okoztak kárt péntek reggelre Nyíregyházán a Benczúr téren.Divatba jött a szoborgyalázás, talán emiatt érezhetett késztetést néhány ügyesen mozgó ismeretlen személy, akik péntek reggelre fejfedővel látták el a Benczúr téri szobrokat, valamint feltépték a kerékpár tárolót. Az eddig látható nyomokból úgy tűnik, ismeretlen személyek feltehetően az Arany János utca felől érkezve úgy gondolták, hogy jó buli lenne, ha a beszakadt járda frissen betonozott felületét körben védőkúpoknak új helyet találnának. Felmásztak a Vénusz szoborhoz, és a női alak fejére tettek egy műanyag kúpot, majd alighanem ketten másztak fel a Benczúr szoborra, és ennek tettek a fejére a fejfedőből. Vagy ők, vagy társaik feltépték a Széchenyi utca felőli szakaszon lévő kerékpár tárolót, majd a térköveket szétrúgdosva a kerékpár tárolót és egy padot dobtak a vízbe.

Nyíregyháza MJV közgyűlése nemrég fogadott el rendeletet kirívóan közösségellenes tevékenységről, azt nem tudjuk ez belefér-e, de a rongálás amúgy is benne van a BTK-ban így a tettesekre büntetés várhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában