Helyi közélet

2013.03.11. 07:28

Czibere József Tyukod új polgármestere

Tyukod -  Időközi polgármester-választást tartottak vasárnap Tyukodon, mert a település korábbi vezetőjét, Nagy Miklóst január 1-jével a Csengeri Járási Hivatal vezetőjének nevezték ki, s mivel a jogszabályok szerint a két poszt összeférhetetlen, lemondott tisztségéről.

Tyukod -  Időközi polgármester-választást tartottak vasárnap Tyukodon, mert a település korábbi vezetőjét, Nagy Miklóst január 1-jével a Csengeri Járási Hivatal vezetőjének nevezték ki, s mivel a jogszabályok szerint a két poszt összeférhetetlen, lemondott tisztségéről. Vasárnap 1630 választásra jogosult lakó szavazhatott reggel hat órától este hét óráig a három független jelöltre. A három szavazókörben 982 személy adta le voksát, ebből 977 volt az érvényes szavazat. Bütös György 311, Czibere József 596, Kanyóné Mándi Mária 70 szavazatot kapott. A jogorvoslati határidő kedden 16 órakor jár le, s ha nem nyújt be senki sem panaszt, akkor jogerősen is Czibere József lesz Tyukod új polgármestere – tájékoztatta szerkesztőségünket dr. Tóth Gábor, a település jegyzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában