Helyi közélet

2013.05.16. 09:17

Hétköznapi ünnepléseink

Nyírbátor - Érzelmekben gazdag egyesületi összejövetel részesei voltak a Nyírbátori Határőr Igazgatóság Nyugdíjas Egyesület tagjai.

Nyírbátor - Érzelmekben gazdag egyesületi összejövetel részesei voltak a Nyírbátori Határőr Igazgatóság Nyugdíjas Egyesület tagjai. Janovics János elnök köszöntötte a májusban név- és születésnapjukat ünneplőket, köztük Seres József nyugállományú határőr dandártábornokot, volt igazgatónkat. Meleg szavak kíséretében nyújtotta át az összetartozást szimbolizáló virágcsokrot az aranylakodalmukat ünneplő Dóka Ferenc nyugállományú határőr ezredesnek és feleségének, Botos Erzsébetnek. Szívből szállt ajkunkról az "Éljenek soká..." kezdetű dal. A férj meghatódottsággal emlékezett a jóban-rosszban együtt töltött fél évszázadra, megköszönve párjának , hogy mindenkor vállalta a határőr feleségek néha nem irigylésre méltó sorsát.

Ezt követően Tarcsa Csaba ezredes, megyei rendőr-főkapitány méltató szavak kíséretében őrnaggyá léptette elő a 75. életévébe lépett Győri Andrást, aki 1965-1975. között Ágerdőmajorban, 1975-től 1981-ig pedig Létavértesen szolgált becsülettel őrsparancsnokként. A főkapitány úr egyúttal tájékoztatta az egyesület tagságát a megyében végzett rendészeti tevékenységről, a bűnügyi helyzetről, különösképpen pedig az idegenrendészeti ügyekről, a menekültekkel kapcsolatos kérdésekről. Megjegyezte, hogy a főkapitányság a bűnügyi-felderítő munka eredményességét tekintve országosan a negyedik helyen végzett. Kérte az egyesület segítségét egy határőr-rendőr múzeum létrehozásához, melyet jó szívvel felajánlottunk. A kohéziót erősítő rendezvény maradandó élményekkel gazdagított valamennyiünket.

Vincze István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában