Helyi közélet

2014.11.04. 15:38

Elferdített Tények: „Maszkos betörők rabolnak Nagyecseden”

Nagyecsed - Nem sok köze volt a valósághoz.

Nagyecsed - Nem sok köze volt a valósághoz.Számos csúsztatást, pontatlanságot tartalmaz a Tv2 2014. november 2-ai Tények Este c. műsorában „Maszkos betörők rabolnak” című tudósítása, amelyben a riporter Nagyecsed közbiztonságát mutatta be. A riportban valótlanul hangzott el, hogy „Maszkos betörők rontanak rá családokra Nagyecseden. Berúgják az ajtót, és kirabolják őket.”

Ezzel a valótlan állítással szemben a valós tény az, hogy Nagyecseden az elmúlt húsz évben nem történt rablás. A riporter három különböző helyszínen és időpontban történt betörést több alkalommal - hibásan - minősít rablásnak. A híradásban említett, a közelmúltban történt lakás-, illetve a hónapokkal azelőtt, a 2014. év elején történt vegyesbolt-betörés elkövetőit a rendőrség rövid időn belül elfogta. A rendőrség adatai szerint a településen idén egyetlen esetben fordult elő, hogy egy magánlakásban a tulajdonos megzavart két maszkot viselő betörőt, akiket a rendőrök menekülés közben elfogtak.

Nagyecsed lakosságának nyugalmát és a közbiztonságot a rendőrség 24 órában biztosítja. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság megítélése szerint a riporter - szakmája szabályaival ellentétesen - olyan híranyagot készített, amely hamis adatokat tartalmazott és így alkalmas a nyilvánosság félrevezetésére.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában