Helyi közélet

2015.06.01. 18:14

Sószoba várja az orvosi ügyeleten a kicsiket

Nyíregyháza - Jótékonysági rendezvényük bevételéből, másfél millió forintból támogatta a Rotary Club Nyíregyháza az ingyenesen igénybe vehető sószobát, ami a Központi Orvosi Ügyelet épületében kapott helyet.

Nyíregyháza - Jótékonysági rendezvényük bevételéből, másfél millió forintból támogatta a Rotary Club Nyíregyháza az ingyenesen igénybe vehető sószobát, ami a Központi Orvosi Ügyelet épületében kapott helyet.A Rotary Club Nyíregyháza elnöke dr. Pénzes Marianna elmondta: fontosnak tartja, hogy a gyógyulást szolgáló létesítményekkel támogassák a várost. Ha ezzel a sószobával meg tudjuk előzni azt, hogy a gyerekek kórházba kerüljenek, akkor nagyon sokat tettünk. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy ez a szolgáltatás ingyenes, tehát bárki számára elérhető.

A sószobát dr. Pénzes Marianna és dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere ünnepélyes keretek között hétfőn adta át.

– Az önkormányzat örömmel fogadta ezt a felajánlást, biztosította az épületet, az Alapellátási Igazgatóság pedig szívesen vállalta a működtetést azért, hogy a háziorvosaink közreműködésével a gyerekek eljussanak ide – mondta dr. Kovács Ferenc polgármester. – Nagyon örülök, hogy egy ilyen szolgáltatás is elérhetővé vált Nyíregyházán. Szűk körben árulom el, hogy a másik szobában azokat a fejlesztéseket lehet látni, amiket a LEGO ajánlott fel a betegek hatékonyabb ellátása érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában