Helyi közélet

2015.10.10. 14:33

Modell értékű oktatófilmet forgattak Dögén

Döge - A mentoráló intézménynek titulált dögei iskolában készült a felvétel.

Döge - A mentoráló intézménynek titulált dögei iskolában készült a felvétel.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ pályázatán a dögei Ölbey Irén Általános Iskola a módszertani modelljével elnyerte a mentoráló intézmény címet. Ennek révén az iskola nyitott intézményként havonta egy hospitálást, illetve workshopot tartott az érdeklődő pedagógusoknak. A szakmai programokon a kisvárdai járásból tizennégy nevelő jelent meg.

– Egy évig tartott a programsorozat, ami alatt a résztvevő pedagógusok megismerkedtek a dögei modell elméleti hátterével és gyakorlati módszereivel, terepgyakorlatokon, erdei iskolai programokon vettek részt. Tapasztalatokat szereztek a biológiai szemléltető modellek építéséről, a holisztikus szemléletű oktatás módszertanáról – újságolta Agárdy Sándor, a dögei Ölbey Irén Általános Iskola igazgatója.

Komoly elismerésnek számít, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében egyedül a dögei iskola került be a legjobbak közül kiválasztott tíz mentoráló intézmény közé. Munkájukról, módszertani modelljükről a napokban háromnegyedórás oktatófilm készülhetett.

– A forgatás idején az iskolai tanítás zavartalanul folyt. A forgatás végeredménye egy 45 perces oktatófilm lesz, melynek fő témája az intézmény és környezetének a bemutatása, illetőleg az egyedülálló módszertani modell ismertetése volt – jegyezte meg a direktor, akinek sokat segített Józsi Barnabás igazgatóhelyettes, Horváthné Banu Erika tanítónő, Széles András Károly tanár, valamint a programrészletekben szereplő tanulócsoport.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában