Helyi közélet

2016.02.02. 13:52

Életmód vezetési tanácsadás, játszóház, mesejáték Kisvárdán

Kisvárda – „Kultúrházak Éjjel–Nappal” A Magyar Népművelők Egyesületének országos akciója keretében, a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza, ezen a hétvégén –február 5–én ás 6–án, tárt kapukkal és sok rendezvénnyel várjuk az érdeklődőket, igyekezve minden korosztály számára változatos, vidám programokat biztosítani –mondta Orbán–Radvánszki Ágnes népművelő.

Kisvárda – „Kultúrházak Éjjel–Nappal” A Magyar Népművelők Egyesületének országos akciója keretében, a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza, ezen a hétvégén –február 5–én ás 6–án, tárt kapukkal és sok rendezvénnyel várjuk az érdeklődőket, igyekezve minden korosztály számára változatos, vidám programokat biztosítani –mondta Orbán–Radvánszki Ágnes népművelő.

A kétnapos hétvégi programot megnyitójával, indítja el Nyakó Béla a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza Multifunkcionális Oktatási és Kulturális Központ igazgatója.

Láthatóvá tenni az egyedi sajátosságokat

„Minden csatlakozó szervezet olyan programot valósítson meg, amely láthatóvá teszi a benne folyó sokszínű, társadalmilag létfontosságú tartalmi tevékenységet, közösségi művelődést, felnőttképzést, amatőr művészeti munkát, színvonalas kulturális eseményeket! Minden település, intézmény kapjon lehetőséget arra, hogy megmutassa magát, láthatóvá tegye egyedi sajátosságait!” – olvashatjuk többek között a Magyar Népművelők Egyesülete honlapján.

A tíz évvel ezelőtt elindított akció célja a közművelődés intézményei és civil szervezetei nyitottságának, sokszínűségének és a helyi társadalomban betöltött közösségépítő és – fejlesztő szerepének és lehetőségeinek bemutatása.

A programok zöme ezúttal az életmód–tanácsadásra épül. A foglalkozások témái, a pozitív gondolkodás, a betegségek lelki okai, a hatékony problémamegoldás a különböző élethelyzetekben lesznek a főbb témák. Mindkét napon –pénteken és szombaton– változatos témájú, de mindennapjainkban hasznos információkkal várják az érdeklődőket, a természetgyógyászok és a trénerek.

A szombati program

Szombaton, kilenc órától, viszont változatosabbnál, változatosabb programkínálatok között választhatnak a megjelentek. A farsangi játszóház kézműves foglalkozásának keretében, az álarckészítés mellett, dísz és ajándéktárgyakat is készíthetnek a foglalkozás résztvevői. Külön érdekessége lesz a szombati nap záró rendezvénye, ahol, a Kékcsei Amatőr Színjátszó Társulat tagjai mutatják be este hat órától A „Déryné hadművelet, avagy a tészta nem étel, a sör nem ital, a medve nem játék!” című előadásukat, vicces, humoros jelenetekkel átszőve, a jelenetváltások, közötti zenés összekötésekben közreműködik a Kékcsei Asszonykórus és a Borvirágok Együttes. A Kékcsei Amatőr Színjátszó Társulat mentora Rák Zoltán, a Móricz Zsigmond Színház színművésze.

A Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza Multifunkcionális Oktatási és Kulturális Központ programajánlata.

2016. február 5., péntek

16 óra. Pozitív gondolkodás – a boldogabb teljesebb élethez. Előadó: Lengyel Tímea – a Boldogság–klub vezetője.

17 óra. A betegségek lelki okai, érzelmek hatása az egészségünkre. Ferenczi József természetgyógyász előadás.

2016. február 6., szombat

9 órától: Farsangi játszóház gyerekeknek. Farsangi álarcok, díszek készítése.

11 órától: Tihanyi Tóth Kinga: Mese Mátyás Királyról – zenés mesejáték, a Tihanyi Vándorszínpad előadása. Belépőjegy: 500.–Ft.

14 órától–16 óráig., Kreatív zenés szabadtánc – a lélek önkifejezéséről. (csoportos foglalkozás). Vezeti: Cseri Melinda tréner Debrecenből.

16 órától–18 óráig., Hatékony problémamegoldás - különféle élethelyzetekre

Előadó: Ragányné Illés Ilona, ThetaHealing konzulens Kisvárdáról, és Orosz Anikó–tanár, Nyíregyházáról.

18 órától –A kétnapos program zárásaként, a Kékcsei Amatőr Színjátszó Társulat tagjai mutatják be este hat órától a „Déryné hadművelet, avagy a tészta nem étel, a sör nem ital, a medve nem játék!” című előadásukat, vicces, humoros jelenetekkel átszőve, a jelenetváltások, közötti zenés összekötésekben közreműködik a Kékcsei Asszonykórus és a Borvirágok Együttes. A Kékcsei Amatőr Színjátszó Társulat mentora Rák Zoltán, a Móricz Zsigmond Színház színművésze.

A Művészetek Háza kiállítóterében megtekinthető Molnár Pál, 44 képből álló életmű kiállítása, február 21–ig.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában