Helyi közélet

2016.11.17. 15:50

Versenyt hirdetett a Vay

Baktalórántháza - A megye 18 településéről mintegy 250 általános iskolás vett részt nemrégiben iskolánk nyílt napján, ahol különleges élmények és feladok várták a fiatalokat.

Baktalórántháza - A megye 18 településéről mintegy 250 általános iskolás vett részt nemrégiben iskolánk nyílt napján, ahol különleges élmények és feladok várták a fiatalokat.

Tanulóink bemutatkozó műsora után tájékoztatót kaptak a képzéseinkről, majd szervezett bemutató túrákat jártak be a megadott útvonalakon, így például a gépkiállítás helyszínén is. Ezekkel párhuzamosan zajlott a IV. Komplex Természettudományos Verseny és a VI. Összetett Honvédelmi Verseny is.

Az Utazás a természettudományok világában című vetélkedőn immár kilencedik alkalommal mérhették össze rátermettségüket, tudásukat a megye hetedikeses, nyolcadikos diákjai. Igyekeztünk a természettudományos tantárgyak ismeretanyagát otthon is elvégezhető kísérletek formájában bemutatni, a feladatokat a gyerekek személyesen is kipróbálhatták.

A kísérő pedagógusok elismerésével és a gyerekek díjazásával zárult a verseny, amely a következőképpen alakult: 1. helyezett lett a csarodai Jégmadarak csapata, őket a nyírkércsi Csillámpónik és a ramocsaházi Hangyaboly csapatai követték a dobogón.

A honvédelmi versenyen a Pusztadobosi Általános Iskola „Pusztai gladiátorok” csapata győzedelmeskedett, 2. helyezett lett a baktalórántházi Reguly Antal Általános Iskola „Reguly 2” csapata, harmadik a Pusztadobosi Általános Iskola „Kadétok”, mögéjük a kántorjánosi Móra iskola „Delta” alakulata, a magyi Palásti László Általános Iskola és Óvoda „Csajos FC” csapata és a „Reguly 1” sorakozott fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában