Helyi közélet

2016.12.21. 12:40

Videó: Vezető szerepben a jótékonyság

Nyíregyháza - A csecsemőmérleg a nyíregyházi újszülött osztályára kerül, az okostévé a szalkai intézmény gyermekosztályán kap helyet.

Nyíregyháza - A csecsemőmérleg a nyíregyházi újszülött osztályára kerül, az okostévé a szalkai intézmény gyermekosztályán kap helyet.

Nem csupán a különleges vezetési élmény miatt érte meg volán mögé ülnie annak a 300 tesztvezetőnek, aki élt a nyíregyházi Platán Autóház Kft. SEAT márkakereskedése és -szervize jótékonyság jegyében meghirdetett akciójával. A cég ugyanis minden résztvevő után ezer forinttal támogatta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház gyermekbetegeinek ellátását.

– Én is tesztvezettem, felemelő élmény volt, akárcsak a tudat, hogy ezzel a kis betegeket is segítem – árulta el a szerdai, ünnepélyes adományátadáson dr. Adorján Gusztáv, a kórház főigazgatója, aki elismerően szólt a megyében, illetve megyeszékhelyen élőkben lakozó, s egyre fokozódó adakozó szellemről, valamint a civil szervezetek segítő akcióiról.

– Az adakozók joggal várják el, hogy az ilyen és ehhez hasonló akciók folyamata átlátható, eredménye pedig nyomon követhető és elszámoltatható legyen – fogalmazott dr. Francz Mónika orvosigazgató, a megyei kórház alapítványának elnöke, majd elmondta: a segítő felekkel minden esetben szerződésben rögzítik a tárgy- és pénzadományok értékét, célját és felhasználását.

– A SEAT tesztvezetéses jótékonysági akciójához sokan csatlakoztak, így például a kórházi dolgozók, a Nyíregyházi Állatpark, a Nyírerdő, az OTP, valamint lapunk, a Kelet-Magyarország munkatársai is. Az összefogás „gyümölcseként” vásároltunk egy speciális csecsemőmérleget, amely a nyíregyházi kórház újszülött osztályára kerül, illetve egy okostévét, amely a mátészalkai intézmény gyermekosztályán kap majd helyet – tájékoztatott Csősz László, a Platán Autóház tulajdonosa.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában