Helyi közélet

2017.04.04. 10:56

Xbox One vagy PS4? Az örök kérdés

Konzolvásárlás előtt állsz, de még nem sikerült eldöntened, melyik lenne az ideális választás? Xbox One vagy PS4 bizonyul a megbízhatóbbnak? <em>Az örök kérdés sokakat foglalkoztat, ám a válaszhoz érdemes több szempontból is megvizsgálni a témát. </em>

Konzolvásárlás előtt állsz, de még nem sikerült eldöntened, melyik lenne az ideális választás? Xbox One vagy PS4 bizonyul a megbízhatóbbnak? Az örök kérdés sokakat foglalkoztat, ám a válaszhoz érdemes több szempontból is megvizsgálni a témát.

Sokszor lehetett hallani arról, hogy az Xbox One gyengébb, mint a PS4. Ha szigorúan véve a számadatokra koncentrálunk, akkor ebben van is valami igazság. Tény viszont, hogy olyan minimális a különbség, melyet egy full HD televízión szinte észre sem lehet venni. Abban az esetben, ha 4K televízió áll rendelkezésre, akkor viszont a PS4 Pro lehet a jó választás, hiszen hardver tekintetében kétségkívül ez a legerősebb konzol.

Természetesen fontos szempontnak számítanak a konzolhoz elérhető játékok, és e tekintetben ugyan minimálisan, de a PS4 felé billen a mérleg nyelve. Tény viszont, hogy az Xbox One esetében is találkozhatunk olyan nagy nevekkel, mint a Forza, a Halo, vagy a Gears of War. Alapvetően elmondható, hogy az Xbox One egy olyan multimédiás készülék lett, mely nem csak a rajongókat célozza meg, hanem tulajdonképpen minden korosztályt célcsoportjának tekint. Persze nem feledkezhetünk meg az Live-ról sem, ami hatalmas konzolos játékos közösség, ahol kiélvezhetjük a multiplayer mód minden izgalmát.

S ha már a multiplayer került szóba, akkor a barátokkal közös élmény érdekében sokan váltanak egyik konzolról a másikra. Ha tehát szeretnénk online játszani, akkor ez a szempont is mindenképpen figyelmet érdemel a választás során. Arról tehát valószínűleg soha nem fog megállapodás születni a két márka rajongóinak körében, hogy melyik a jobb. Talán nem is szükséges ez, hiszen mindkettő kimagasló színvonalat nyújt manapság, ráadásul megbízható kereskedőtől akár használtan is remek minőségben hozzájuthatunk új kedvencünkhöz. Az Xbox One illetve a PS4 is beváltja a hozzá fűzött reményeket, ezért alapvető, jelentős különbség nem akad a két márka között. Az online rendeléskényelmét kihasználva néhány kattintással magunkénak tudhatjuk a kiszemelt darabot, mely kicsik és nagyok számára is remek kikapcsolódást biztosít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában