Helyi közélet

2017.05.18. 13:17

Ahol a postás mindig késve csenget…

Nagyecsed – Ők késlekednek, engem büntetnek – írta levelében egy nagyecsedi olvasónk, aki arra panaszkodott: a Magyar Posta munkatársai – vélhetően létszámhiány miatt – csak késve kézbesítik a lakóknak a közüzemi számlákat, akik emiatt késve tudják befizetni a csekkjeiket.

Nagyecsed – Ők késlekednek, engem büntetnek – írta levelében egy nagyecsedi olvasónk, aki arra panaszkodott: a Magyar Posta munkatársai – vélhetően létszámhiány miatt – csak késve kézbesítik a lakóknak a közüzemi számlákat, akik emiatt késve tudják befizetni a csekkjeiket. – Legutóbb 700 forint késedelmi díjat számoltak fel nekünk, pedig az áldatlan állapotokról nem mi tehetünk. Örülök, ha az aktuális számláimat ki tudom nyögni, nem vagyok hajlandó olyan büntetést befizetni, amire nem szolgáltam rá! – fogalmazott a Komoróczi utcában élő nyugdíjas.

Valóban ekkora gondot okoz Nagyecseden, esetleg megyénk más településein is a levelek, küldemények határidős kézbesítése? Ha igen, mi ennek az oka, és ha a késedelmes kézbesítés hibájából pénzbüntetéssel sújtják a szolgáltatók a fogyasztókat, átvállalja-e a büntetés kifizetését a Magyar Posta? – kerestük meg kérdéseinkkel a céget. A kommunikációs osztálytól az alábbi választ kaptuk:

„Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – beleértve a nagyecsedi postát is – megfelelő létszámú munkatárs áll rendelkezésre a kézbesítési feladatok ellátásához. Időszakos munkaerőhiány természetesen előfordulhat, de a Magyar Posta mindent megtesz annak érdekében, hogy az üres álláshelyeket mihamarabb betöltse, és szolgáltatásait fennakadás nélkül biztosítsa. A hazai logisztikai iparágra egészében véve jellemző – így a Magyar Postára is –, hogy munkaerőhiánnyal küzd, azonban az erőforráshiány sehol nem olyan mértékű, amely fennakadást okozna. A postai szolgáltatót anyagi felelősség nem terheli a nem könyvelt és nem időgarantált postai küldeményként feladott számlák esetleges késedelmes kézbesítése miatt.”

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában