Helyi közélet

2017.05.17. 10:38

Brand a lelke mindennek

Nyíregyháza - Nyíregyháza exkluzív lehetősége: a világszervezet társult tagjává válhat.

Nyíregyháza - Nyíregyháza exkluzív lehetősége: a világszervezet társult tagjává válhat.

Reális, hogy Madrid ékessége a Real is, de a nyíregyházi delegációt nem a Bernabéu Stadion vonzotta, hanem célirányosan a Turisztikai Világszervezet (United Nations World Tourism Organization – UNWTO) központját keresték fel. A 156 országot tömörítő grandiózus közösség 105. végrehajtó tanácsi ülését rendezték a spanyol fővárosban.

A konzultációk után egy új világ tárulhat elénk.

Furkóné Szabó Marianna

Pozitív visszaigazolások

– Mindent elárul a szerepünk jelentőségéről az a tény, hogy Nyíregyháza lesz az első magyar város, amelyik társult tagjává válhat az UNWTO-nak – summázta dr. Kovács Ferenc polgármester. Megjegyezte, hogy köszönettel tartoznak Somogyi Zoltánnak, aki támogatta a kérelmüket.

– Kizárólag országok alkotják a rendes tagokat, a társult tagok között hazánkból eddig csak az Edutus Főiskolát és a Magyar Turisztikai Ügynökséget vették fel a nagy múltú szervezetbe. A jelenlegi városvezetés 2010-ben prioritásként határozta meg a turizmus élénkítését, aminek egyebek mellett gazdaságfejlesztő, munkahelyteremtő hatása is van. – Az eltelt hét év bizonyította az elképzeléseink megalapozottságát, és azt, hogy jó úton járunk. A brand önmagáért beszél, a város országos díjai, elismerései pozitív visszaigazolások. Épül a négycsillagos szálloda Sóstón, és további komoly fejlesztések indulhatnak be a közeljövőben.

Furkóné Szabó Marianna is tagja volt a Madridban járt nyíregyházi küldöttségnek.

Komoly kihívás

– Sokat kellett tenni azért, hogy a világ legnagyobb turisztikai szervezetéhez társuljon városunk. A prezentációk és a konzultációk után egy új világ tárulhat elénk – fogalmazott a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

– Kíváncsiak voltak a konkrét eredményeinkre, a testvérvárosi kapcsolataink hatékonyságára, a családbarát turizmusunkra. A szakmai siker egyúttal komoly kihívás is, melynek igyekszünk megfelelni a jövőben.

- KM-LTL -


UNWTO-história

A Hivatalos Turista Propaganda Szervezetek Nemzetközi Szövetsége 1924-ben alakult meg, amely az ezt következő évben Hágában megtartotta első kongresszusát 14 európai ország részvételével. A szervezet International Union of Offical Travel Organizations néven alakult újjá a második világháború után. Annak átalakulásával jött létre 1975-ben a Turizmus Világszervezete (UNWTO).


Élénkül a turizmus világa

Somogyi Zoltán, a Turisztikai Világszervezet főtitkárhelyettese a budapesti Utazás 2017 szakmai konferencián kijelentette:

– Világszinten a turizmus 3–4 százalék közötti növekedésére lehet számítani az idei kedvezőbb gazdasági környezetben, Európában 2–3 százalékos bővülés várható, Magyarország pedig a tavalyi adatok alapján a világ legjobbjai között van a bővülést tekintve. A turistaérkezések száma 3,9 százalékkal (46 millióval) nőtt 2016-ban világszinten, így elérte az 1 milliárd 235 milliót. Az Európai Unió 28 országában 7 százalékkal bővült a nemzetközi turizmus, ezzel a turistaérkezések száma elérte a 499 milliót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában