Helyi közélet

2017.06.20. 12:28

Építő jelleggel kovácsolt hangulat

Nyíregyháza - Hagyományteremtő céllal keltették életre az építők napját, amelyet immár kilencedszer rendeztek meg a jól bevált helyszínen, a Sóstói Múzeumfaluban.

Nyíregyháza - Hagyományteremtő céllal keltették életre az építők napját, amelyet immár kilencedszer rendeztek meg a jól bevált helyszínen, a Sóstói Múzeumfaluban.

A mintegy kétszáz résztvevő a jó időnek, a változatos programnak, a szokásos egytálételnek és a hűsítő sörnek egyaránt örülhetett.

Végh József, a megyei Területi Építész Kamara elnöke tekintette át a szakma aktuális helyzetét, eredményeit és problémáit, és a tradíciókhoz hűen a jelenlévők megemlékeztek azokról a kollégákról, akik már nem lehettek ott az ünneplők között. A mérnöki kamara képviseletében Dancs János elnökségi tag, a kereskedelmi és iparkamara részéről Urbán Lajos alelnök, a helyi ipartestületet reprezentálva Huray Gábor elnök, a rendezvény díszvendégeként pedig az IPOSZ Országos Szervezetének elnöke, Németh László köszöntötte a jelenlévőket, és osztották meg aktuális gondolataikat.

A szervezők ezúttal a kiemelkedő szakmai teljesítményért és az építők napi hagyományok ápolásáért Seres Antalnak, a Szabolcs megyei Állami Építőipari Vállalat nyugalmazott igazgatójának, dr. Béres Géza nyugalmazott gazdasági igazgatóhelyettesnek, valamint Németh Lászlónak az IPOSZ Országos Szervezet elnökének adtak át oklevelet és emlékplakettet. A rendezvény létrejöttét segítő támogatók és szervezetek szintén elismerésben részesültek.

A szórakoztató műsorban a Mandala Dalszínház lépett fel régi és új dalokkal, előadókkal. Üdítő volt az ibrányi Gold Dance Group tánccsoport öt korosztályos, óvodásoktól a tinédzserekig ívelő változatos programja, melyet a kuriózumnak számító pécsi Brassdance fúvósai zártak.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában