Helyi közélet

2018.01.09. 10:55

Nem tudni, hogyan került az ártérre a gránát Ópályiban

Ópályi - Fáért ment az ártérre, de aknavető gránáttal tért haza szombaton egy helyi fiatalember Ópályiban.

Ópályi - Fáért ment az ártérre, de aknavető gránáttal tért haza szombaton egy helyi fiatalember Ópályiban. A Tények beszámolója szerint az éles gránátot a biciklijén tolta haza a férfi, aki úgy gondolta, talán kap érte valamit a MÉH-telepen. Végül meggondolta magát, és inkább megmutatta a gránátot egy polgárőrnek, aki egyből látta, hogy a bejelentő egy második világháborús bombát talált, amit ha leejt, azonnal felrobbanhat.

Portálunk a „bombasztori” részleteiről Herdon Jánostól, a település polgármesterétől érdeklődött. – Amint értesítettek az esetről, rögtön a férfi portájához siettem, akkor már a Jeremcsuk László Polgárőr Egyesület polgárőrei vigyázták a gránátot. Anno tüzér felderítőként szolgáltam, így amikor megláttam a veszélyes talált tárgyat, rögtön tudtam, mivel van dolgunk. A 40 mm átmérőjű, mintegy 30 cm hosszú aknavető bizony nagy pusztítást tudott volna okozni, de szerencsére nem történt baj – mondta a település első embere. – Az esethez riasztott tűzszerészek az esti órákban érkeztek meg Komáromból Ópályiba, megvizsgálták, majd elvitték a gránátot – tette hozzá. A rendőrök kihallgatták a megtalálót. Egyelőre nem tudni, hogyan került az ártérre a gránát, vélhetően a magas víz­állású Kraszna mosta ki valahonnan. A biztonság kedvéért a szakemberek átvizsgálják a folyópartot.

KM


[related-post post_id="3729035"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában