Helyi közélet

2018.03.24. 10:13

A szaktudás biztos, sikeres életpályát jelenthet

Nyíregyháza - Nyolcvanmillió forintból újultak meg az Inczédy tantermei, és még a sportpálya is.

Nyíregyháza - Nyolcvanmillió forintból újultak meg az Inczédy tantermei, és még a sportpálya is.

Ha a mai fiatal azt mondja, Inczédy, a szüleik azonnal rávágják, 110-es, de bárhogy is nevezzük az 1883-ban Nyíregyházi Alapfokú Ipariskolaként alapított középfokú intézményt, az elmúlt 135 évben egy dolog nem változott: nemzedékek okosodtak elméletben és szereztek a szakmájukhoz szükséges gyakorlati tudást a megyei ipari szakképzés bölcsőjének számító épület falai között. Most ezekből a falakból és tantermekből újult meg több is, melyet pénteken adtak át ünnepélyes keretek között.

Szeretnénk, hogy Nyíregyházán a legjobb körülmények között történjen az oktatás." dr. Kovács Ferenc

– Fontosak az infrastrukturális beruházások, de ugyanilyen fontosnak tartom a tartalmi fejlesztést – mondta köszöntőjében dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő, aki hangsúlyozta, a szakképzés átalakítása megtörtént, a tananyagfejlesztés, a tanárok továbbképzése mind azt a célt szolgálják, hogy a diákok lássák, érdemes a szakképzést választani, mert a szaktudás biztos és sikeres életpályát jelenthet.

Szükség van a szakemberekre

– Az országnak, a megyének és a városnak is szüksége van a szakemberekre. Erősíteni kell a duális képzést, ösztöndíjjal kell támogatni a diákokat és a hiányszakmák felé terelni őket – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő –, mert a munkaerőpiac igényli a munkájukat, a tudásukat.

Az országnak, a megyének és a városnak is szüksége van a szakemberekre." dr. Vinnai Győző

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere arról beszélt, bár a város már nem fenntartó és működtető, mégis a legfontosabb feladatok egyike az oktatási és nevelési intézmények fejlesztése, és a folyamat nem áll le, hiszen újabb középiskolákban kezdődhetnek majd meg a felújítási munkálatok. – Azt szeretnénk, hogy Nyíregyházán a lehető legjobb körülmények között történjen az oktatás, hogy a diákok jól felkészült szakemberek legyenek – mondta a város vezetője.

A gyakorlat része volt

– Ilyen jelentős összegű rekonstrukcióra korábban nem volt lehetőség, most a 80 millió forintos támogatásból az iskola három épületrészében és az udvarán lévő sportpályán történtek felújítások – fogalmazott Gazda Sándor, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Inczédy György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma igazgatója, miközben az ünnepség résztvevői meg is nézhették, mi lett korszerűbb. Többek között meg­szépült a homlokzat, megtörtént a tantermek burkolatcseréje, megújultak a vizesblokkok, kicserélték a nyílászárókat, s a kézilabdapálya burkolatának javítását is elvégezték. – Az iskola festő, mázoló, tapétázó tanulói is hozzájárultak az intézményünk szépítéséhez, a felújított tantermeket szakképzési gyakorlatuk keretében kifestették – említette az intézményvezető.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában