Helyi közélet

2018.05.16. 08:05

Állásajánlatokkal bombáztak mindenkit a keddi karriernapon

Nyíregyháza - Az egyetem igyekszik minél piacképesebb diplomát adni a fiatalok kezébe.

Nyíregyháza - Az egyetem igyekszik minél piacképesebb diplomát adni a fiatalok kezébe.

A Nyíregyházi Egyetem és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya kedden állásbörzét rendezett. A több mint húsz hazai kiállító (a teljesség igénye nélkül: Allianz, Raiffeisen, Int-Solution, Eissmann, Coloplast, Marso, Diehl, Rosenberger) több tucat állásajánlattal, tanácsadással, tájékoztatóval várta az érdeklődőket a Bessenyei aulában.

A vendégek próbainterjúkon és karrier-tanácsadáson is részt vehettek, a színpadon szakmai előadások, beszélgetések, cégbemutatók váltották egymást, és tanácsot adtak az álláskereső fiataloknak és a munka világába visszatérni vágyó idősebbeknek is.

Bevált a duális képzés

– Igyekszünk a regionális kapcsolatrendszerünket folyamatosan bővíteni azért, hogy minél piacképesebb diplomát tudjunk kínálni a fiatalok számára, elsődleges szempont az, hogy a képzési rendszerünkben találkozzon az innováció, a szellemi tőke és a gyakorlat – utalt a már bevált duális képzési rendszerre Vassné dr. Figula Erika, a Nyíregyházi Egyetem rektora, majd zárásképpen hozzátette: arra törekednek, hogy a középiskolásoknak eszükbe se jusson a megyéből, Nyíregyházáról elmenni.

A megyei kormányhivatal vezetője, a Nyíregyházi Egyetem jogelődjének egykori hallgatója, Román István úgy fogalmazott: „szükség van a felsőfokú végzettséggel rendelkező fiatalokra, ám ehhez kell egy jó egyetem is”.

– Az állam is igyekszik minden téren segíteni a munkavállalást, ennek ékes példája, hogy 65 ezerrel dolgoznak ma többen a megyénkben, mint 2010-ben – mondta Román István.

A repülőgép-alkatrészeket gyártó nyírbátori Diehl Aviation standjánál egész nap nagy volt a sürgés-forgás. Mint azt lapunk érdeklődésére a nyírbátori cég HR-vezetője elmondta: jelenleg 640 alkalmazottat foglalkoztatnak, a 2011-es megalakulás óta folyamatosan bővülnek.

– Mérnököket keresünk, akiknek versenyképes fizetést tudunk biztosítani. Fontosnak tartjuk a nyelvtudást, legyen az angol vagy német – emelte ki Buga Bernadett, aki szerint az övék Magyarországon egy viszonylag új iparág.

– A repülőgépiparban rengeteg még a kiaknázatlan a lehetőség – közölte a Diehl Aviation HR-vezetője.

– Mi elsősorban minőségbiztosítási mérnököt keresünk, nem egyszerű erre a pozícióra megtalálni a megfelelően képzett szakembert – árulta el lapunknak a 950 főt foglalkoztató, a megyeszékhelyen működő Eissmann gazdasági vezetője, Lénárt Krisztián.

A nyírbátori Coloplast standjánál sem unatkoztak a dán tulajdonú cég alkalmazottjai. Mint azt megtudtuk: a jelenleg 2200 főt foglalkoztató vállalkozás hamarosan átadja a harmadik üzemcsarnokát is, ezzel párhuzamosan pedig ők is bővítenek, szükségük van fizikai munkásokra, operátorra, technikusra, ahogy náluk is „elkelne” egy jól képzett minőségbiztosítási mérnök.

Még nem döntött

– Én a Bánkiban tanulok gépésznek, sok jót hallottam a Nyíregyházi Egyetemen működő duális képzésről. Még nem döntöttem arról, hogy a megyeszékhelyen vagy a fővárosban folytatom-e a tanulmányaimat – fogalmazott lapunknak a Bánki Donát Műszaki Középiskola és Kollégium 11. osztályos tanulója, Barta Erik, aki az osztálytársaival, illetve osztályfőnökével, Nuszer Tamással érkezett az egyetem karriernapjára.

TG


[related-post post_id="3861142"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában