Helyi közélet

2018.06.22. 10:31

Gyorsteszt az új, leaszfaltozott úton Ópályiban

Ópályi - Minden tizedik kilométer megújul az év végig megyénk útjain.

Ópályi - Minden tizedik kilométer megújul az év végig megyénk útjain.

Söröshordó gurult végig Ópályi főutcáján csütörtökön délelőtt: a felújított 4117-es számú főút kettészeli a települést, a tükörsima útfelületen ezentúl gördülékenyen közlekedhetnek az autósok. Néhány hete észrevehetően komfortosabban haladhatnak a településen átutazók, nyoma sincs a mély gödröknek, kátyúknak, s a helyreállítás befejeztével az ünnepélyes szalagátvágás sem maradt el.

- Ha emlékeim nem csalnak, gyermek voltam, amikor utoljára gépek dolgoztak ezen a területen, éppen ezért is örülnek az ópályiak, hogy megújulhatott a főutcájuk. Egy ilyen beruházásra 15–20 évente van lehetőség – mondta ünnepi beszédében Herdon János polgármester, aki megköszönte az állami támogatást, a kivitelező cég gyors és minőségi munkáját. Hozzátette: a kátyúk eltűntek, s ezzel együtt csapadékos időjárásban a víz sem áll meg többé hatalmas tócsákban az út szélén.

Máshol is lesz új burkolat

– Az országos közúthálózat megyei szakasza összesen 2662 kilométer, amelynek 10 százaléka megújulhat az év végére. Ez azt jelenti, hogy majdnem minden tizedik kilométer korszerűsödik – emelte ki Csapó László, a Magyar Közút Nonprofit Kft. megyei igazgatója, aki szerint nehéz dolguk van a közút szakembereinek, amikor a fejlesztéseknél prioritásokat kell megalkotni, felmérni, hol vannak jelentős útminőségi problémák, listázni a fejlesztésre váró szakaszokat.

– A mostani 4,8 kilométeres, Mátészalka és Ópályi közötti rész régen rászorult a felújításra – mondta az igazgató, s hozzáfűzte: a települések többsége hasonló színvonalú utat szeretne.

– A 49-esen, a Baktalórántháza–Ófehértó, valamint a Mátészalka–Nyírmeggyes közötti utakra is ráférne az aszfaltozás – mondta beszédében Kovács Sándor országgyűlési képviselő, aki kiemelte: a helyi közösségek életminőségének javításához járulnak hozzá a fejlesztésekkel.

KO

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában