Helyi közélet

2018.06.07. 08:40

Két megyei csapat is a dobogón a Bicaj-ricsaj országos döntőjében

Nyíregyháza - Idén ötödik alkalommal rendezték meg a népszerű közlekedési csapatversenyt.

Nyíregyháza - Idén ötödik alkalommal rendezték meg a népszerű közlekedési csapatversenyt.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baleset-megelőzési Bizottság 2018. június 5-6-án Nyíregyházán, a Kis Vakond Gyermektáborban rendezte meg a Bicaj-ricsaj közlekedési csapatverseny országos döntőjét. A kétnapos versenyen az egész ország területéről 32 általános iskolai tanuló vett részt. A megmérettetés célja a gyerekek közlekedésbiztonságának fokozása, közlekedési ismeretük bővítése, valamint kerékpáros ügyességi tudásuk fejlesztése volt.

A teljesítendő feladatok között elméleti és gyakorlati versenyszámok szerepeltek, illetve játékos, szórakoztató feladatok is a megmérettetés részét képezték. Idén először a Sóstói-tónál vízibiciklis ügyességi feladat is a verseny részét képezte, mely nagy sikert aratott a diákok körében. Az első három helyezést elért csapat tagjai éremben, oklevélben, serlegben és nyereménytárgyakban részesültek. Az eredményhirdetést követően valamennyi résztvevő diák közlekedésben hasznosítható apró ajándékokkal térhetett haza.

I. helyezett csapat:

Huszárok csapata (Debrecen)

Huszár Gál Gimnázium és Általános Iskola

II. helyezett csapat:

Neoncsíkos Vízizsiráfok csapata (Nyírlugos)

Szent Péter és Pál Görögkatolikus Általános Iskola

III. helyezett csapat:

Képesek csapata (Mátészalka)

Képes Géza Általános Iskola

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában