Helyi közélet

2018.06.18. 13:37

Virágfürtként burjánzó fejlesztés

Nyíregyháza - Fontos szakaszához érkezett a csapadékelvezető-hálózat fejlesztési projekt Nyíregyházán.

Nyíregyháza - Fontos szakaszához érkezett a csapadékelvezető-hálózat fejlesztési projekt Nyíregyházán.

– Hangsúlyozandó, hogy mindaz, ami legutóbb itt elkészült, az a megtakarításnak köszönhető – mutatott körbe a Virágfürt utcán dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, aki hétfő délelőtt helyszíni bejáráson vett részt. A történeti hűség kedvéért illő megjegyezni a 612,494 millió forintos, száz százalékos támogatású projekt elnevezését: „Nyíregyháza Borbánya és Malomkert városrészeket érintő csapadékvízelvezető-hálózat és vízvisszatartási célú tározók fejlesztése”.

Az átemelő és a legmodernebb technológiával, jeladókkal felszerelt akna mellett a városvezető megjegyezte:

– Két éve kezdődött az az uniós forrásból finanszírozott, Borbányát, Malomkertet és Orost érintő beruházás, melynek kezdetén záportározó blokk épült a Szántó Kovács János utcai parkoló területén. A Lujza, az Alma, a Vércse, a Tüzér és a Tünde utcán nőtt a meglévő zárt csapadékcsatorna-rendszer kapacitása. A Virágfürt utcai új projektelem a fennmaradó összegből valósult meg: kiépült az új csapadékvízelvezető-hálózat a Napsugár úti kereszteződésig. Az itt összegyűlő csapadékot a befogadó 41-es főút csatornarendszere vezeti tovább – taglalta dr. Kovács Ferenc. Hozzátette: – Megállíthatatlanul folytatjuk a fejlesztést, a többek között Kistelekiszőlőt és Nyírszőlőst is érintő hálózatbővítés a tervezés stádiumában van.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában