Helyi közélet

2018.08.11. 15:46

Könnyed tisztelgés az Illés-együttes előtt

Kisvárda - A …Tied a világ! garantált kikapcsolódást és feltöltődést ígér.

Kisvárda - A …Tied a világ! garantált kikapcsolódást és feltöltődést ígér.

Több mint fél évszázada jött létre a zenei formáció, amely azóta is meghatározó a hazai könnyűzenei életben. Az Illés-együttes minden dala sláger, minden megszólalásukat kőbe lehet vésni, minden üzenetük kordokumentum, ugyanakkor minden házibuli elengedhetetlen tartozéka és fénypontja, ha felkerül egy Illés-lemez, márpedig legtöbbször felkerül. A Várszínházi Esték programsorozat részeként a Kisvárdai Várszínház és a DoktoRock Színtársulat közös produkcióját láthatják a beatzene-rajongók augusztus 11-én, szombaton 21 órától a Művészetek Háza színháztermében. A …Tied a világ! címet viselő zenés társasjáték könnyed, kedves, szórakoztató tisztelgés az Illés-együttes előtt.

Tánckar

Az előadásban közreműködik a DoktoRock Színtársulat tánckara, valamint annak vezetője, Dégi Zoltán, a rende­zésért pedig Nagy Sándor felel.

Ahogy Angliában a Beatles...

Az Illés-együttes az 1960-as és 1970-es évek legnépszerűbb magyar beat­zenekara. Érdekesség, hogy a nevükben is szerepel az „együttes” szó, nem pusztán csak az „Illés” önmagában: elnevezésüket 1971-ben változtatták meg Illés-zenekarról Illés-együttesre. (A kötőjeles írásmódot az teszi lehetővé, hogy az alapítóról kapta a nevét.) Az Illés, mint ahogy Angliában a Beatles, Magyarországon adta át a fiatalságnak a hitet, az őszinteséget, a változtatni akarást, az együttes nemcsak a zenét jelentette, hanem egyfajta életfelfogást, ízlésvilágot is. Az Illés 2000-ben Kossuth-díjat kapott.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában