Helyi közélet

2018.09.20. 17:57

Le a kalappal a felújítások előtt

Nyíregyháza - A kertvárosi iskola tornacsarnoka után a Mustárházat is bejárta Nyíregyháza alpolgármestere csütörtökön.

Nyíregyháza - A kertvárosi iskola tornacsarnoka után a Mustárházat is bejárta Nyíregyháza alpolgármestere csütörtökön.

Másfél évtizeddel ezelőtt 138 millió forintból épült meg a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézménye tornacsarnoka, 15 év után pedig lehetőség nyílt a felújítására, modernizálására is.

A részletekről dr. Ulrich Attila, a város alpolgármestere a csütörtöki sajtóbejáráson így nyilatkozott: – A mintegy 45 millió forintos fejlesztés keretében, amelyhez Nyíregyháza önkormányzata biztosította a szükséges önerőt, kicserélték a csarnok talaját, gerinc- és ízületkímélő parkettaborítást kapott a terem, ahol eredményjelzőt is elhelyeztek. Mindemellett tisztasági festés és öltözőfelújítás is történt.

– Valóban új utakon halad a testnevelés a Könyök utcai, 350 diákot számláló tagiskolában – erősítette meg Horváthné Reményi Lívia megbízott igazgatóhelyettes, büszkén mutatva körbe a hatalmas, megszépült csarnokban, ahol ottjártunkkor éppen Sivadó Miklós tartott testnevelésórát az alsó tagozatos ifjaknak.

– A sportpadló mellett ütésálló falborítást is elhelyeztek a kivitelezők, arról pedig, hogy az eredményjelzőn elismerésre méltó számok jelenjenek meg, a sportszerető, tehetséges diákjaink rendszeresen gondoskodnak. Már csak a térelválasztó függönyre várunk, amelynek segítségével kettéválasztható a csarnok, így egy időben két testnevelésóra is megtartható itt – magyarázta Horváthné Reményi Lívia, akitől azt is megtudtuk: a csarnok, illetve az intézmény tornaterme néptáncóráknak is otthont ad a mindennapi testnevelés keretében.

Beszédes eredmények

Póka Imre második otthonaként tekint a kertvárosi általános iskolára, ami nem csoda, hiszen 30 éve (test)neveli az ide járó diákokat. – A csarnok létrejötte után most végig nézhettem annak újjászületését is, ami nagy örömmel tölt el. A korábbinál így jóval ideálisabb és biztonságosabb körülmények várják a testmozgás és a sportolás elkötelezett híveit, kicsiket és nagyokat egyaránt, így a Kertvárosi Diáksport Egyesület tagjait is – mesélte a pedagógus, majd elújságolta: fiú- és lánytornában szinte minden versenyen dobogós helyezést érnek el a kertvárosi gyerekek, a labdajátékok sorában népszerű a foci, a tollas- és a kéziladba, de tájfutásban is élen jár a suli, melyre okkal tekintenek utánpótlásbázisként.

– Szeretnénk, ha a jövőben még gazdagabbá válna a sportpalettánk, gondolva a szülőkre is, akik részt vesznek a Mozdulj, Nyíregyháza! programjain, illetve helyi, vállalati csoportokat is szívesen látunk. Egy nívós felnőtt labdarúgó torna keretében szeretnénk támogatókat szerezni ahhoz, hogy az iskolaépület melletti területen – közös összefogással, pályázati forrás segítségével – műfüves vagy műanyag rekortán pályát hozzunk létre – vázolta fel elképzeléseit Póka Imre.

Hasznos munkát végeznek

„Végre olyan helyen tölthetik el hasznosan a szabadidejüket a nyíregyházi fiatalok, ahol télen meleg van, nyáron pedig hűvös, nem pedig fordítva...” Ezt már pár órával később, a megújult Mustárház Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda helyszíni szemléje után fogalmazta meg frappánsan dr. Ulrich Attila, a város alpolgármestere, akitől megtudtuk: a városi intézményeket érintő 1 milliárd forint összértékű fejlesztési csomag részeként, mintegy 29 milliós önkormányzati forrásból, teljes támogatási intenzitással kapott új „köntöst” a helyi fiatalok méltán népszerű bázisa. A koros épület megőrizte arculatát, ugyanakkor kicserélték a nyílászáróit, korszerűsítették a fűtését, s megtörtént a homlokzati és vízszigetelés is.

A városvezetés évente ötmillió forinttal támogatja a Mustárház működését, cserébe annyit kér, hogy dolgozói „fogják össze” a fiatalokat, és – miként azt évek óta teszik – nyújtsanak hasznos, értelmes elfoglaltságot nekik – mondta az alpolgármester.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában