Helyi közélet

2019.01.14. 11:21

Bő egy év felkészülés a nemzetközi eseményre

Nyíregyháza, Debrecen - Fél­időben tart az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusának (NEK) előkészületei.

Nyíregyháza, Debrecen - Fél­időben tart az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusának (NEK) előkészületei.

Budapesten 2020. szeptember 13–20-a között, rendezik meg a világméretű rendezvénysorozatot, amelynek eredményességét három előkészítő év is segíti. – Ez Magyarország számára lehetőség a világ előtti kulturális és spirituális bemutatkozásra, megalakult a főszervező csapat, amely az előkészületek és a feladatokat koordinálja. Ezekhez tartozik az országjáró körútján haladó, a NEK szimbólumaként talán már mindenki előtt ismert missziós kereszt, amely a magyar és magyar vonatkozású szentek és a Szent Kereszt ereklyéjét hordozó ereklyetartó is.

Már eddig is sok egyházmegyében örömmel fogadták a missziós keresztet, különböző csoportok, karitatív szervezetek minden nap lelkiségi programokat szerveztek, egyházmegyei fenntartású iskoláknak tartottak katekéziseket a szentekről a jelenlétében, szentmiséket mutattak be, szomszéd települések közösségei imádkoztak előtte. Még hátra van bő másfél év, határainkon túli területekre is eljut a kereszt, reméljük, további bőséges termést hoz a lelkekben – nyilatkozta a Nyíregyháza–Debreceni Egyházmegyének Dr. Fábry Kornél, a NEK főtitkára.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában