Helyi közélet

2019.01.31. 12:33

Disznótoros fesztivál és böllérverseny a Sóstói Múzeumfaluban! Ingyenes buszjáratok is indulnak

Nyíregyháza - Ismét lesz disznótoros fesztivál és böllérverseny a sóstói skanzen területén.

Nyíregyháza - Ismét lesz disznótoros fesztivál és böllérverseny a sóstói skanzen területén.

Tavaly adott otthont az I. Nyírségi Disznótoros Fesztiválnak (ami egyben a tizennyolcadik Nemzetközi Böllérverseny) a Sóstói Múzeumfalu. Ezúttal február 16-án rendezik meg a skanzen területén a hagyományőrző programot.

Ingyenes buszjáratok

– A disznóvágás szokásaink, tradícióink egyik fontos eleme, amely a téli hónapok jellegzetes családi eseménye volt, amely a húskészletek felhalmozását, a biztonságos éves ételkészletet biztosította – jegyezte meg dr. Ulrich Attila, a megyeszékhely alpolgármestere. – Nyíregyháza fejlődő turizmussal, egyre szélesebb körű nemzetközi elismertséggel rendelkezik, így meg kell találni a nyári hónapokon kívül is azokat a lehetőségeket, amelyek felkeltik a helyiek, a megyebeliek, vagy a távolabbról érkezők figyelmét. A disznótoros fesztivál egy ilyen fontos pont lehet városunk életében. Javaslom, hogy látogassanak minél többen ki a múzeumfaluba, ahol sokféle ízzel találkozhatnak. Tartanak az egyeztetések: a város finanszírozásában indítunk ingyenes buszjáratokat. Ugyanakkor felhívom mindenki figyelmét, hogy a menetrend szerinti járatok díjkötelesek. A különjáratokat a buszokon jelölni fogják.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában