Helyi közélet

2019.02.27. 13:26

Ahol tud, ott segít az orvoscsoport

Mándok - Egész évben gondolnak a hátrányos helyzetben élőkre, a rászorulókra.

Mándok - Egész évben gondolnak a hátrányos helyzetben élőkre, a rászorulókra.

Közel egy tonna adomány gyűlt össze a mándoki ápoló- és gondozóotthon javára, a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoport (DEKOM) tagjai és önkéntesei a Nyíregyháza Tigers amerikaifutball-klub segítségével juttatták el a felajánlásokat a rászorulókhoz.

Jól jön a segítség

– Többek között tartós élelmiszert, tisztítószereket, játékokat, ruhákat, tv-t vittünk, melyekre az ott lakó beteg gyerekeknek van nagy szükségük. Több mint tíz éve szervezünk hasonló programokat, főleg Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területén – számolt be lapunknak a részletekről dr. Kiss Csaba, az orvos- és mentőcsapat tagja.

– Az a tapasztalatunk, hogy karácsony előtt mindig rengetegen adományoznak, de a legtöbben az év többi részében el is felejtkeznek a mándokihoz hasonló intézményekről, illetve az itt élő beteg gyerekekről. A múlt hétvégi adományosztással az is volt a célunk, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy sokan vannak, akik nem csak évente egyszer, hanem egész évben igénylik a segítséget – tette hozzá dr. Kiss Csaba.

Az egyesület hazai tevékenységének fő célkitűzése a hátrányos és rossz szociális körülmények között élő családok, gyermekek egészségügyi követése és támogatása szervezett formában. Emellett a pontosan megtervezett gyűjtési akciókkal karitatív feladatokat is felvállalnak.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában