Helyi közélet

2019.03.28. 10:39

Az álláskeresők száma csökkent a megyénkben

Nyíregyháza - A foglalkoztatási főosztály a közmunkaprogramot is koordinálja.

Nyíregyháza - A foglalkoztatási főosztály a közmunkaprogramot is koordinálja.

– Igyekszünk minden lehetőséget megragadni arra, hogy bemutassuk a munkaerő-piaci helyzet orvoslása érdekében végzett munkánkat és részleteiben felvázoljuk azokat a lehetőségeket, melyek segíthetnek a régióban működő cégeknek és vállalkozásoknak – kezdte előadását dr. Nagy Ervin Miklós, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának vezetője. A szakember 2018-as adatokra támaszkodott akkor, amikor úgy fogalmazott: megyénkben 8,8 százalék volt a munkanélküliségi ráta, bár az országos átlag ennél alacsonyabb, szépen lassan azért csökken a különbség. Dr. Nagy Ervin Miklós hozzátette: az ország megyéit számba véve Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében regisztrálták a legtöbb álláskeresőt.

– Szabolcsban jelenleg 26 ezer körül alakul az álláskeresők száma, a területi eloszlást figyelembe véve azt mondhatom: Nyíregyháza, Kisvárda és Mátészalka környékén él a legtöbb munkakereső – mondta az állásbörzével párhuzamosan megszervezett szakmai fórumon a megyei kormányhivatal foglalkoztatási főosztályának vezetője, majd röviden bemutatta a főosztály munkáját, feladatait. Eszerint különféle GINOP-os és TOP-os projektek felett bábáskodnak, melyek bizonyos feltételek teljesítése mellett anyagi támogatást biztosítanak a munkaadóknak. Emellett koordinálják a közmunkaprogramot, munkaszocializációs képzéseket is szerveznek, ahogy a munkaerő-közvetítésből is kiveszik a részüket.

TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában