robotváros

2019.09.10. 16:14

Kompetenciafejlesztés robotokkal

Egykori bánkis diákok is közreműködtek a legórobotkészletek pedagógiai hasznosításában.

A robotszumó is mindig alkalmas a figyelem megragadására

A nyolc országon áthaladó Via Carpatia mintegy 3300 kilométeres, a Balti-tengert az Égei- és a Fekete-tengerrel összekötő közlekedési folyosó. Ugyanezt a nevet viseli a Via Carpatia EGTC Kisprojekt Alap is, és a küldetése is hasonló, csak itt a fizikai összeköttetés helyett a határokon átnyúló társadalmi kohézió erősítése a cél, helyi szintű együttműködések támogatásával.

A robotszumó is mindig alkalmas a figyelem megragadására

A Skhu Lego Education együttműködés keretében a nyíregyházi Draken Technológia Transzfer Egyesület – amelynek tagjai között több olyan egykori diákot is találunk, akik a Bánki Donát műszaki középiskola padjait koptatták – a kassai Košice IT Valley klaszterrel dolgozott egy éven keresztül. Az együttműködés célja a pedagógusok szakmai kompetenciájának fejlesztése volt.

Segítenek lekötni a figyelmet

A digitális, okostelefonokkal körülvett világunkban a hagyományos tanórákon az érdeklődés felkeltése kihívást jelent a legjobb tanároknak is, viszont a legórobotkészletek sikeresen alkalmazhatóak a diákok figyelmének a lekötéséhez és az érdeklődésük felkeltéséhez. A szlovákiai tanárok nagy izgalommal várták Lego-gyár-látogatást, és a magyar tanárok és diákok számára is érdekes kihívást jelentett a részvétel a kassai robotversenyen.

A projekt fontos eredményeként könyvelhető el, hogy az elmúlt egy év során használt Mind­storms EV3 készleteket az egyesület a nyíregyházi középiskolák rendelkezésre bocsájtja.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában