hamarabb átadták

2019.10.02. 19:47

Új útszakaszokkal bővült az elkerülő (fotók)

Ünnepélyes keretek között átadták a két, összesen több mint 7 kilométeres szakaszt.

Magyarország kimagasló gazdasági teljesítményének köszönhetően képessé vált önerőből fejleszteni a hazai közlekedési infrastruktúrát – jelentette ki Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára szerdán, aki az M44 gyorsforgalmi út (Tiszakürt és Kondoros közötti 62 kilométeres szakaszának) átadásáról érkezett Nyíregyháza határába, ahol délután a 338. sz. főút nyugati elkerülőjének két új, 7,87 kilométeres szakaszát avatták fel ünnepélyes keretek között.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével az Országgyűlés elnöke is: – Stratégiai fontosságú beruházást adunk át most az egyik legdinamikusabban fejlődő megyeszékhely, Nyíregyháza mellett – jegyezte meg elismerően dr. Kövér László. – Ez egy remek alkalom arra, hogy számot vessünk arról: mekkora fejlődésen ment át az ország az utóbbi egy évtizedben.

A jelenlegi kormány és a vele szövetséges polgármesterek közös koncepció alapján határozzák meg a jövőt. Keressük az együttműködés lehetőségét az önkormányzatokkal, bízunk benne, hogy a választópolgárok a békés építkezésre és nem pedig a békétlenségre és a háborúskodásra voksolnak. Gratulálok dr. Kovács Ferenc barátomnak, akinek elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy növekedési pályára állította Nyíregyházát.

A 338. sz. főút nyugati elkerülője összesen 7,87 kilométer úttal gyarapodott. Az első két ütemet 2015 végén adták át, most pedig már a határidő előtt egy hónappal birtokukba vehetik a közlekedők az új szakaszokat. Aki az M3-as sztrádáról lehajt, az elkerülőn egészen Nyírszőlősig juthat el.

 

– Az úthálózat bővülése nem pusztán a városlakóknak jó hír, hanem a térségben élőknek is könnyebbséget jelent. A kiemelkedő beruházás révén a tranzit- és teherforgalom elkerüli a belvárost, és közvetlen kapcsolatot biztosít az M3-as autópályával a város északi agglomerációjában élőknek. Az előző, szocialista városvezetés és a Bajnay-kormány csak ígérte, hogy 2025 után foglalkoznak az elkerülő megépítésével.

Lám, íme, elkészült a beruházás! – mondta dr. Kovács Ferenc.

Nyíregyháza mindennapjaiban is lehet majd érzékelni az útszakaszok átadását, hiszen a nyugati elkerülő elvezeti a teherforgalmat.

Nyírtelektől Ibrányig eddig be kellett jönniük a városba, ha a sztrádára akartak felhajtani, ezentúl ez másként lesz.

– Az M3-as autópályától a 38-as főútig tartó 338-as főút közel hét kilométernyi első két üteme 2015 végén készült el, a 9,2 milliárd forintból megépített, most átadott szakasszal az elkerülő immár hiánytalanul betöltheti rendeltetését – fogalmazott Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára.

Kovács Péter, a NIF Zrt. műszaki igazgatóhelyettes hozzáfűzte, hogy a 36. sz. és a 38. sz. főút közötti 3,77 kilométeres szakaszt a Zemplénkő Kft. készítette el. Többek között egy vasúti híd is épült a Budapest-Miskolc-Szerencs-Nyíregyháza vasútvonal felett. A 38. sz. főút és a 3822. j. út közötti, 4,1 kilométeres szakasz a Ke-Víz 21 Zrt. érdeme. Ott gumibetonos aszfaltréteget alkalmaztak, aminek nagyobb a terhelhetősége és kisebb a kátyúk kialakulásának a veszélye.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere útravaló gyanánt kijelentette:

– Azt kívánom mindenkinek, hogy balesetmentesen, biztonsággal és megelégedéssel járják a most átadott útszakaszokat!

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában