LMP Sajtótájékoztató

2019.11.29. 11:54

„Az unió másodrendűnek tekinti Székelyföldet”

A Lehet Más a Politika a kezdetek óta elkötelezett a külhoni magyar kisebbségek és az autonómiai igények mellett, ezért számunkra egyértelmű volt, hogy segítjük és támogatjuk a Székely Nemzeti Tanács polgári kezdeményezését – fogalmazott az LMP pénteki sajtótájékoztatóján dr. Szoboszlay György Csaba.

A párt helyi szervezetének elnökségi tagja szerint a Székely Nemzeti Tanács a kezdeményezéssel el szeretné érni, hogy az Európai Unió kohéziós politikája kezelje kiemelt figyelemmel azokat a régiókat, így a Székelyföldet is, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, vallási vagy nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő régióktól. – Az unió a források elosztásánál másodrendű országrésznek tekinti a Székelyföldet. A sajtótájékoztató után egy aláírásgyűjtésbe is kezdünk, hátha így „hangosabban” hallatthatjuk a hangunkat – fogalmazott dr. Szoboszlay György Csaba, majd hozzátette: az aláíró nyomtatvány on-line, a nemzetiregiok.eu oldalon is kitölthetőek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában