Nyíregyháza

2020.01.02. 19:00

Ajándékot adtak, kaptak

A középiskola diákjai és dolgozói minden évben örömmel fogadják a belvárosi nyugdíjasokat.

Forrás: Palicz István

Hagyományaihoz híven legutóbb is meghitt, családias hangulatban telt az immár 15 éve működő, mintegy negyven tagot számláló Nyíregyházi Belvárosi Nyugdíjas Egyesület ünnepi délutánja a Nyíri Fészek étteremben.

– Kezdetektől fogva az ÉVISZ-iskolában tartjuk az összejöveteleinket, a másfél évtized alatt nem kevés programon vettünk részt. Valamennyi között azonban a karácsonyi ünnepségek a legemlékezetesebbek, hiszen ilyenkor a szívünket, a lelkünket is ünneplőbe öltöztetjük – mesélte Erdeiné Kósa Klára.

A nyugdíjas tanárnő elmondta: kiváló kapcsolat alakult ki a középiskola tantestületével és ifjúságával, nem véletlen, hogy a nyugdíjasok az elmúlt 10 évben az iskola évzáró rendezvényeire is meghívást kapnak. Pár hete a 9. évfolyamos gyerekek adtak nívós műsort, generációk ünnepeltek együtt.

Mint gyermekkorban

– Ezzel a csodálatos élménnyel feltöltődve folytattuk a karácsonyi várakozást két nappal később a Fészekben. Az év utolsó összejövetelére mindenki ajándékfelajánlással érkezett, és egy másikkal távozott. Úgy viselkedtünk, mint annak idején, gyermekkorunkban: kíváncsian figyeltük, kinek mit hoz a Jézuska.

– Versekkel, karácsonyi dalokkal vártuk a Messiást, és köszöntöttük az év utolsó negyedében névnapjukat ünneplő tagjainkat. Finom sütemények és remek zene mellett beszélgettünk, énekeltünk, táncoltunk, majd boldogan intettünk búcsút egymásnak a késő esti órákban – tette hozzá Erdeiné Kósa Klára.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában