látogatási tilalom

2020.09.02. 10:33

Folyamatos a betegellátás

Látogatási tilalom van érvényben a megyei kórházban.

Fotó: Dodó Ferenc

Az ország megyei kórházaihoz hasonlóan a koronavírus-járvány második hullámára készülve látogatási tilalmat rendeltek el a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórházban és tagintézményeiben – tájékoztatta lapunkat dr. Adorján Gusztáv, az intézmény főigazgatója.

– A korábbi időszakokhoz hasonlóan, amikor influenzajárvány miatt rendeltünk el látogatási tilalmat a fekvőbetegosztályokon, most a koronavírus-járvány második hullámának közeledtére hozta ugyanezt az intézkedést a kórház vezetősége – mondta dr. Adorján Gusztáv. – Ez nem azt jelenti, hogy az intézményeinkben az ellátásokat szüneteltetjük. Minden szakrendelés, minden fekvőbeteg-ellátó egység ugyanúgy üzemel, ahogy a korábbi hónapokban elindultunk a járvány első hulláma után. Természetesen a védőeszközök használatára külön felhívjuk a figyelmet, mindez a betegeink, a hozzátartozók és a dolgozóink védelmében történik. Az a lehetőség adott, hogy a beteget a hozzátartozója a kórházba bekísérje. A hőmérőzést a korábbi gyakorlat szerint folytatjuk az intézmény területén lévő épületek bejáratánál, ez mindenkinek kötelező, és köszönjük a betegek és a hozzátartozók türelmét. A tervezett műtétek sem maradnak el. A látogatási tilalom nem jelenti azt, hogy a rokonok nem hozhatnak csomagokat a betegeknek, csak ezeket a bejáratnál le kell adni, és a dolgozóink továbbítják majd.

Nem maradt el műtét

A megyei kórház igazgatója lapunknak elmondta, a járvány első hullámának ideje alatt kevesebb műtétet végeztek az országban, emiatt kevesebb vért is használtak fel.

– Most azonban újraindult az ország, több a tervezett műtét. A megyei kórházban és tagintézményeiben nem maradt elé műtét vérhiány miatt, országosan azonban érzékelhető a vérhiány, ezért mi is arra kérünk mindenkit, aki úgy érzi, hozzájárulhat életek megmentéséhez, hogy keresse fel a vérellátót. Köszönöm mindazoknak, akik korábban ilyen módon segítették a munkánkat, és azoknak is, akik a jövőben adnak vért – fejtette ki dr. Adorján Gusztáv.

JG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában