Tiszabercel

2021.03.12. 10:14

Költözik a rendezvénysorozat

Fontos turisztikai beruházások előtt áll a település.

KM

Szántó Zsolt

Fotó: Dodó Ferenc

– A járvány természetesen a mi életünkre is rányomta a bélyegét, ami azért különösen fájó, mert a településen nagyon aktív a közösségi élet – mondta lapunknak Szántó Zsolt, Tiszabercel polgármestere, és hozzátette: a beruházások, pályázatok terén aktív évet tudhatnak maguk mögött. – Egy több mint 200 millió forintos projektnek köszönhetően hamarosan megoldódhat a belvízprobléma a Fő és a Kossuth utcán, az idén átadjuk a felújított közösségi házat. Tavaly egy bel- és egy külterületi út megújult, a programot folytatnánk az idén is. Az egészségügyi központ tetőterét beépítettük, oda a fiatalabb korosztályt vonzó eseményeket tervezünk. Megvásároltunk egy üresen álló ingatlant, amit szolgálati lakássá alakítanánk, hogy ezzel is segítsük a letelepedést vagy a helyben maradást. A takarékszövetkezet egykori épületében alakítanánk ki a közbiztonság házát: ez lenne a polgárőrök bázisa, s közösségi térként is szolgálna. Tartanak a közmunkaprogramok, bár az ezekben részt vevők száma néhány százalékkal csökkent, mert többen el tudtak helyezkedni a munkaerőpiacon.

Hiányoznak a programok

– A turizmus terén is fontos beruházások előtt állunk: bízunk benne, hogy az idén végre megújulhat a Bessenyei-ház és a szivattyútelep, de az egykori téglagyár területének turisztikai célú fejlesztése is szerepel a terveink között. Rendbe tesszük a korábbi irodát, de a hatalmas, üres területet is hasznosítanánk. A tavaly nyári vihar egyértelművé tette, hogy a rendezvénysorozatunkat el kell költöztetnünk a Tisza-partról, a fák ugyanis életveszélyesek. Parkosítás és fásítás után a téglagyári terület erre tökéletes lenne, így az idén már itt rendeznénk meg a halászléfőző versenyt, a regionális nyugdíjas-találkozót és a gátszínházat. Tavaly a pandémia miatt ezek elmaradtak, ahogy a civil szervezetek rendezvényeit sem lehetett megtartani – mondta a polgármester, aki azt tapasztalja, hogy az embereknek nagyon hiányoznak a közösségi programok. – Bízom benne, hogy az oltás után visszatérhet az élet a megszokott kerékvágásba – mondta a településvezető, és hozzátette: örül annak, hogy a regisztráltak aránya Tiszabercelen magasabb, mint a környező településeken.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában