Szabolcs-Szatmár-Bereg

2021.07.06. 08:18

Kiemelkedő nemzeti érték lett a ZEMA porcelán ékszer

ZEMA: manufakturális gyártás, saját tervezésű és kivitelezésű porcelán ékszerek.

JG

Forrás: ZEMA

„A Hungarikum Bizottság legutóbbi ülésén kiemelkedő nemzeti értékké nyilvánította a ZEMA ékszert, amely része a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Értéktárnak is” – mondta hétfői megyeházi sajtótájékoztatóján Baracsi Endre, a megyei közgyűlés alelnöke, a megyei értéktárbizottság elnöke.

Magyar reneszánsz

– Ennek a küldetésnek, amelyet az újfehértói Papp Erzsébeték végeznek, méltó elismerése ez a cím. Olyan motívumkincseket kutatnak fel és adnak át, amelyekre méltán lehetünk büszkék. A ZEMA ékszer olyan értéket teremt, ami a jelenben is megállja a helyét.

– Tizenöt éve családi vállalkozásként kezdtünk – emelte ki Papp Erzsébet, a ZEMA Porcelánmanufaktúra kreatív igazgatója.

– Sokszor kérdezik tőlünk, mit jelent a ZEMA. Ez egy mozaikszó, három gyermekünk, Zsófi, Eszter és Máté keresztnevének kezdőbetűiből, a végén az A pedig apa és anya – magyarázta a betűk jelentését a cég kreatív igazgatója.

Hozzátette: – A megyei értéktárba 2014-ben kerültünk be, ami tovább emelte a termékünk hírnevét. Munkánk során igyekszünk minél szélesebb spektrumban felszínre hozni azokat az őseinktől ránk hagyományozott motívumokat, amelyek a magyarság szimbólumai. Minden új kollekciónk megalkotását hatalmas kutatómunka előzi meg. Jelenleg a magyar reneszánsz jegyében Mátyás király corvináiból készítjük új kollekciónkat. A Hungarikum Bizottság mostani döntése egy újabb elismerése a munkánknak, ami nagy-nagy örömmel tölt el bennünket – hangzott el a zárszó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában