Meglepő találkozás

2021.09.29. 09:57

Erre aztán nem számítanál munkába menet! Hihetetlen, mit fotóztak Nyíregyháza belvárosban!

Nyíregyháza belvárosában sétálva leginkább csak tébláboló galambokra számít az ember, ám ezúttal egy erdei szalonkát kaptak lencsevégre szerda reggel a taxiállomás körül. Állítólag szegény pára nem volt túl jó bőrben, de amikor a fénykép készítője nem sokkal a találkozás után visszatért, már hűlt helye volt a tollasnak.

Forrás: illusztráció

 

Az erdei szalonka a sűrű és nedves aljnövényzetű elegyes erdők lakója, Magyarországon rendszeres fészkelő, de átvonuló példányokat is észlelnek március és április, valamint szeptember és október között. Testhossza 30-35 centiméter, szárnyfesztávolsága 56-60 centiméteres, testtömege 130-420 gramm közötti. Barnás, sárgás foltos tollruhája kiváló rejtőszínt biztosít környezetében. Az erdei szalonka szeme a fejlődés folyamán fokozatosan a feje tetejére és oldalra került. Ezáltal nagy a látómezeje: 360 fok. A szalonka gyakorlatilag úgy is tud nézni, hogy a tarkóján van a szeme. Az elterjedési területe rendkívül nagy, egyedszáma pedig stabil. Magyarországon nem védett, vadászata, viszont vitákat kelt.

Forrás: wikipédia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában