„Ez a mi napunk”

2021.09.14. 20:00

Újra átélhetik a közösségi élményt

Tavaly elmaradt a sérült emberek napja, de az idén ismét változatos programok várták a résztvevőket.

MI

Forrás: Dodó Ferenc

Fotó: DODO FERENC

Bármerre néztünk, mindenhol mosolygós és izgatott arcokat láttunk hétfőn a Nyíregyházi Állatpark bejáratánál. A nagy sürgés-forgás közepette hangoltak a sérült emberekből álló újfehértói zenekar tagjai, s hamarosan minden készen állt, hogy kezdetét vegye az immár 16. alkalommal megrendezett „Ez a mi napunk” sérült emberek napja Európa egyik legjelentősebb állatkertjében. Az ÉFOÉSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete csaknem 40 éve segíti a megyében élő értelmi fogyatékos embereket és családjaikat, s a rendezvény minden évben sérült emberek ezreit vonzza a megyénkbe. Az eseményen jelen volt dr. Kovács Ferenc, a megyeszékhely polgármestere, dr. Polgári András, a megyei kormányhivatal igazgatója és Baracsi Endre, a megyei közgyűlés alelnöke.

Élvezzenek ki minden percet!

A polgármester köszöntőjében elmondta, az önkormányzat mindent megtesz, hogy támogassa a sérült embereket és a szüleiket.

– A rendezvény mindig sok örömet tartogat a résztvevőknek, és ez nem lesz másképp az idén sem. Köszönöm az ÉFOÉSZ-nak a fáradhatatlan munkát, amit hosszú évek óta végeznek az értelmi fogyatékos emberek támogatásának érdekében – tette hozzá.

– Óriási öröm egy ilyen programon részt venni, és nagyon jó ennyi ismerős arcot látni, hiszen már többször találkoztunk a Sérült Emberek Napján. Mindenkinek azt kívánom, élvezzék ki a nap minden percét, és fedezzék fel Sóstó és az állatpark látványosságait. Éljék meg a közösségi élményt és azt a szeretetet, ami körbelengi az eseményt – tanácsolta Baracsi Endre a jelenlévőknek.

Az ország több pontjáról jöttek

Hankóné Tóth Olga, az ÉFOÉSZ megyei elnöke lapunknak elmondta, az egyesületük többféle programmal várta a résztvevőket a már hagyománynak számító rendezvényre.

– Egy kis vendéglátással kedveskedünk nekik, emellett ügyességi vetélkedők lesznek, buborékshow, arcfestés és kézműves-foglalkozások várják a vállalkozó kedvűeket. Az idei újdonság, hogy a rendőrség előadást, valamint ügyességi vetélkedőt is tart, melynek keretében a biztonságos közlekedésre hívják fel a figyelmet – ismertette a Sérült Emberek Napjának programjait az elnök, akitől azt is megtudtuk: ez a nap a sérült emberekről szól, a kikapcsolódásé és a vidám beszélgetéseké lesz a főszerep. – Tavaly sajnos elmaradt a rendezvény a pandémia miatt, de az idén a ország több pontjáról, sőt a határon túlról is érkeznek hozzánk értelmi fogyatékos emberek. Nagyon jó híre van az eseménynek, és bár a részvétel védettségi igazolványhoz kötött, a népszerűségét jól mutatja, hogy több mint kétezren jelezték, részt vesznek a programon.

– Kicsik és nagyok egyaránt jönnek, a szülőknek és az intézményeknek is nagyon hasznos egy ilyen program, hiszen lehetőség nyílik a tapasztalatcserére és kapcsolatok építésére is, arról nem is beszélve, hogy a pandémia viszontagságai után végre újra közösségben lehetnek a sérült emberek, méghozzá Európa egyik legjelentősebb állatparkjában – fejtette ki érdeklődésünkre Hankóné Tóth Olga.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában