Horgászat

2021.10.21. 09:58

Mesés évadzáró Székelyben

Az első pillanattól kezdve egymást követték a halak, köztük pontyok, amurok.

KM

Komári Géza

Forrás: Egyesület

A vénasszonyok nyara teljes „erőbedobással” fogadta a Nyírteleki Sporthorgász és Természetvédő Egyesület tagjait a székelyi Őzetanya Öregtavának partján.

Komári Géza
Fotó: Egyesület

Otthon maradt a haltartó

– A sorsolás után a versenyzők elfoglalták a „lőállásukat”, és elkezdődött a verseny. Az első pillanattól kezdve egymást követték a halak, arra számítottunk, hogy a törpeharcsák támadásait kell majd kivédenünk, de a pontyok nem hagytak időt a falánk ragadozóknak. Sokszor a botot sem sikerült lerakni a bottartóra, azonnal jelentkeztek az arany hasú barátaink – tájékoztatta lapunkat Szalanics Csaba titkár.

– A mérlegelő emberünkre, Tóth Imire óriási nyomás hárult, az én telefonom is folyton csöngött, hogy menjünk mérlegelni, mert tele a haltartó. Persze, ha valaki hozott magával! Megesett ugyanis, hogy valakinél otthon maradt. Nem tudom, hogy ennyire nem bízott magában a spori, vagy nem ismerte a székelyi halállományt, amihez foghatót nem találunk Szabolcs megyében. De ez is megoldódott, mivel az összetartást jellemzően a szomszéd horgász volt olyan nagylelkű, hogy megosztotta haltartóját!

– A verseny előtt azt sem gondoltuk volna, hogy a legjobban úszó horgászt is díjazni kellene, ugyanis 4 esetben húztak be botot a halak: 3 esetben meglett a felszerelés, az egyiket talán még most is keresik.

Jótékonykodtak is

– Gyönyörű fogási eredmények születtek, a végső mérlegelésből én magam is kivettem a részem, ha szegény Imre barátunk egyedül mérte volna, „még ma is ott várunk”. Az egyesület tagjai a jótékonyságról sem feledkeztek meg, a fejenként 1000 forintos nevezési díjat mindenki felajánlotta a Covid-árvák megsegítésére – tette hozzá Szalanics Csaba.

A végeredmény

1. Somogyi Tamás (55,8 kg), 2. Szalanics Csaba (49,8 kg), 3. Komári Géza (48,5 kg), 4. Gyurcsán József (46,1 kg), 5. Ifj. Simkó László (45,7 kg), 6. Erdélyi Attila (39,9 kg).

A legtöbb halat ifj. Simkó László fogta (24 db ponty).

A legnagyobb halat Komári Géza zsákmányolta (8,9 kg ponty).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában