Nyíregyházi egyetem

2021.10.07. 07:55

Tervezés a biztonság és stabilitás jegyében

Az egyetem vezetésének fontos célja a hallgatói lemorzsolódás csökkentése is.

KM

Aláírták Budapesten azt a keretmegállapodást és közfeladat-finanszírozási szerződést, amelynek köszönhetően a Nyíregyházi Egyetem előtt soha nem látott fejlesztési lehetőségek nyílnak meg.

– A modellváltás egyszerre jelent lehetőséget, felelősséget és értékrend alapú fejlődést mind az egyetem, mind a régió számára – hangsúlyozta az intézmény képviseletében Mészáros József kuratóriumi elnök.

Magasabb fokozatra kapcsolnak

– Csak egy olyan felsőoktatás lehet sikeres a mai világban, ami a modern kor kihívásainak megfelelő szakmai és tudományos hátteret biztosít a dolgozóknak és hallgatóknak is. A Nyíregyházi Egyetem folytatni kívánja értékteremtő munkáját a régió fejlesztése érdekében, ehhez azonban sikeres diákokra, dolgozókra és kutatókra van szükség. Motiváltak vagyunk, hogy minden eszközzel támogassuk őket ezen az úton – hangsúlyozta Mészáros József.

Kifejtette: a mintegy megduplázott támogatásnak köszönhetően az egyetem fejlődése magasabb fokozatra kapcsolhat. – Fontos célunk a hallgatói lemorzsolódás csökkentése, ezért is mérföldkő, hogy a következő években nagyságrendekkel emelkedik a hallgatói juttatásokra fordítható összeg, és várhatóan további bérfejlesztésekre is lehetőség nyílik majd – részletezte a kuratórium elnöke.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára kiemelte: nap mint nap látni a magyar elme és kreativitás diadalmenetét a világban, ezért is helyezték az embert a modellváltás folyamatának középpontjába.

– Olyan struktúrát kívántunk létrehozni, amivel a magyar fiatalok az államilag támogatott felsőoktatásból a munkaerőpiacra lépve a jövő valódi nyerteseivé válhatnak, és a legjobb esélyekkel indulhatnak az életben.

Borítókép: Schanda Tamás és Mészáros József aláírták a megállapodást | Fotó: Egyetem

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában