Nyíregyháza

2022.09.12. 15:04

Támogatják az értékes kutatómunkát

Fotó: Pusztai Sándor

Közeleg Váci Mihály születésének 100. évfordulója, a megyeszékhelyen pedig minden lehetséges eszközzel igyekeznek megőrizni a Kossuth- és kétszeres József Attila-díjas költő és műfordító hagyatékát. E rendkívüli munka egyik zászlóvivője a Váci Mihály Társaság Kulturális Egyesület, amelynek alapító-elnöke, Stick Gyula hétfőn vehetett át egy vadonatúj laptopot Seszták Oszkártól, a megyei közgyűlés elnökétől.

Seszták Oszkár lapunknak elmondta, támogatják azokat a civil szervezeteket, kutatóműhelyeket, irodalmárokat és pedagógusokat, akik Váci Mihály örökségét megőrzik és továbbadják, erkölcsi útmutatását fontosnak tartják. A Váci Mihály Társaság Kulturális Egyesület munkájával kiemelkedik ebből a körből, már hosszú évtizedek óta fáradhatatlanul végzik tevékenységüket, s az élet úgy hozta, hogy nagy szükségük volt egy modern eszközre. 

– Mi örömmel segítettünk ennek a beszerzésében. Az új laptop a Petőfi Irodalmi Múzeumban segít majd a Váci-hagyaték további kutatásában, felmérésében – árulta el a megyei közgyűlés elnöke. 

KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában