Diákpolgármester

2022.10.20. 20:00

Az új diákpolgármester számos tervvel készül a következő évekre

Maga mögé utasította kihívóit.

Ecsedi Noémi (balra) Takács Zsófiának adja tovább a stafétabotot

Fotó: Trifonov Éva

Megkönnyezte utódja beiktatását Ecsedi Noémi. A leköszönő diákpolgármester a meghatottságtól pityergett, jól ismeri ugyanis a szerdán a megyei könyvtárban megválasztott és felesketett Takács Zsófiát. A ceremónia végén széles mosollyal és nagy öleléssel gratulált a nyíregyházi Kossuth-gimnázium tanulójának; megnyugodhatott, hiszen jó kezekbe került a városi diákság képviselete.

Megtölteni tartalommal

A három jelölt igyekezett a legjobbat kihozni magából a különböző feladatok során, melyek teljesítése közben kiderült, mennyire rátermettek, milyen a kommunikációs képességük, meggyőzőerejük, s nem utolsósorban mik a terveik az következő másfél-két évre. A két és fél órás vetélkedés elsöprő sikert hozott: a megszerzett pontok alapján Zsófi magabiztos győzelmet aratott kihívóival szemben. A tizedik osztályos lánynak dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere gratulált először, közvetlenül az ünnepélyes eskütétel után.

– Új kezdet, új jövő, Zsófia és társai személyében friss erő költözik a diák-polgármesteri irodába. Nekünk egy kérésünk van: próbálják meg a saját korcsoportukon belül úgy szervezni az életüket, hogy a közösségi létük ne korlátozódjon a digitális tartalmakra és bulikra. Töltsék meg tartalommal a most kezdődő ciklust, hiszen, ha jól csinálják, olyan élményekkel gazdagodhatnak, melyekre idősebb korukban szívesen gondolnak majd vissza, s amik tovább erősítik bennük a kötődést a megyeszékhelyhez – mutatott rá az alpolgármester.

Városi bál és verébavató

Zsófi fülig érő szájjal állt a kamerák elé, s bár kicsit izgult élete első interjúja előtt, látszott rajta, hogy madarat lehetne fogatni vele.

– Diákpolgármesterként a következő két évben a tagtoborzásra helyezném a hangsúlyt, illetve szeretnénk minél több középiskolást bevonni az Erasmus-programba. Magam is szívesen eltöltenék néhány hónapot külföldön cserediákként – árulta el a tizedikes lány, aki társaival közösen le akarja porolni a diák-polgármesteri iroda környezetvédelmi akciótervét.

– Ezen kívül nagyon fontosnak tartom a közösségi rendezvényeink megőrzését, így a városi diákbált, a verébavatót és a támogatói estet. CsA

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában