Vásárosnamény

2023.05.12. 11:30

A Szilvában is gyümölcsöző lesz a nyár

Vásárosnaményban még nem nyitnak, de gőzerővel készülnek arra, hogy a Szilva Termál és Wellness Fürdő strandmedencéje, majd a gergelyiugornyai Tisza-part is méltó környezetben várja a fürdőzni, pihenni vágyókat.

Forrás: termalfurdo.hu

– Az önkormányzat mindent előkészített, hogy az idén is ideális, biztonságos körülmények között, jó és komfortos feltételek mellett fogadhassák a vendégeket, a fürdőben és a parton is – mondta megkeresésünkre Filep Sándor. A Szilva-fürdő kinti termálmedencéje 38 Celsius-fokos termálvízzel már várja a vendégeket, a gyermekeknek épült vízijátszótér is nagyon népszerű, ezt a strandmedencével együtt május 20-a után töltjük fel, addig a szükséges kisebb javítási, karbantartási munkákat végzik el a kollégáink – sorolta a beregi kisváros első embere a korábbi fejlesztéseket. A téli igen nagysikerű éjszakai fürdőzés természetesen folytatódik, ahogy az is biztos, hogy a tanév vége után – általában június közepén – nyitó Tisza-parti szabadstrand is programokkal, rendezvényekkel csábítja majd a vendégeket, amellett, hogy rendezett part, játszótér, homokos föveny áll a hozzájuk érkezők rendelkezésére.

– A gergelyiugornyai üdülőövezetben és a parton sok még a feladat, folyamatosan mérjük fel a veszélyes fákat, és az önkormányzat erejéhez mérten a kivágásról is intézkedünk, de nagyon sok helyen a nyaralók között vannak ezek a fák, ami azt jelenti, még magasabbak az eltávolítás költségei. Arra kérünk mindenkit, a saját területén, nyaralója környékén nézzen szét, ha veszélyes fát lát, akkor pedig jelezze – kérte a polgármester, hiszen közös érdek és felelősség, hogy a nyaralók, itt pihenni vágyók a legnagyobb biztonságban lehessenek. – A szélsőséges időjárási körülmények mindig megmutatják, milyen pusztításra képesek a természeti erők, a sérült, elkorhadt, az épületekre is veszélyt jelentő fák kivágásával sokat tehetünk a megelőzés érdekében – hangsúlyozta Filep Sándor. – Nagyon fontos a part folyamatos fejlesztése, vannak már beadott és előkészítés alatt álló pályázataink, a Bereg szíve Üdülőközpont közkedvelt, szinte állandó a teltház. Nagy tervünk, hogy ahol most a Tisza-hídról gyalogosan le lehet sétálni a parton a strandig, kialakítsunk egy sétányt. A Petőfi 200 év jegyében a Petőfi-sétányon annyi padot helyeznénk el, ahány versszakból áll A Tisza című verse, s a 15 padokra rávésnénk egy-egy versszakot is – jegyezte meg a városvezető, aki szerint ezzel még vonzóbbá tehetik az ugornyai partot. 

BM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában