szon.hu PODCAST

2023.08.09. 11:30

Gyógyítás, sport, család – ezekből merít erőt a székelyi családorvos

Gyógyító munkássága és egészségfejlesztő tevékenysége tette ismertté a fiatal háziorvost dr. Bana Richárdot, aki szerint a betegségek megelőzésében óriási szerepe van a sportolásnak.

Kanalas Ottilia

Fotó: Dodó Ferenc

Úgy véli, a családorvosoknak felelőssége is, hogy hiteles forrásból származó információkkal, ismeretekkel lássák el a lakosságot és mutassanak példát, ha egészséges életmódról van szó. Elárulta, rendszeresen sportol, a mozgás iránti szeretete gyerekkorától végig kíséri az életét. Focizott, triatlonozott, maratont fut, létrehozta a Mozaik Med Futóközösséget, melyhez bárki csatlakozhat és a jóhangulatú csapattal rendszeresen róhatja a köröket a szabadban. Ezen kívül mindenkit invitál a III. Nyíregyházi Futófesztiválra augusztus 26-27-én. 
A családorvos jól kommunikál a közösségi média felületein is, ahol hasznos tanácsokat oszt meg pácienseivel. Háromgyerekes apaként a család szeretete táplálja, mint mondja: igyekszik egyensúlyban tartani a család-, a karrier-, és az énidőt, mely szerinte az egészségmegőrzés egyik titka. A családorvossal Kanalas Ottilia beszélgetett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában