szon.hu PODCAST

2023.09.14. 11:00

Ahol a kegyeleté a főszerep

Nyíregyházán az Északi temetőben rendezték meg 2023. szeptember 9-én a VI. országos sírásó versenyt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Temetkezési Kft. és a Magyarországi Temetőfenntartók és Üzemeltetők Egyesületének közös szervezésében.

Szon.hu

A versenyzőknek három feladatot kellett megoldaniuk. Először egy meghatározott méretű sírgödröt kellett készíteniük a részvevőknek, aztán a kiásott földet kellett visszalapátolniuk és sírhalommá formázniuk, majd virágokkal kellett díszíteni a hantot.


A verseny ötletének megszületéséről, a temetők üzemeltetésének és karbantartásának fontosságáról beszélgettünk Varga Józseffel, a Magyarországi Temetőfenntartók és Üzemeltetők Egyesületének elnökével.
A jó hangulatú verseny után – egyes csapatokat ugyanis még szurkolók is buzdítottak –, arra kértük Pénzes Tibort, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Temetkezési Kft. igazgatóját, értékelje szerkesztőségünknek a rendezvényt.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában