Tarpa

2023.11.01. 09:05

Emlékezés Tarpa mártírjára

A magyar antifasiszta mozgalom hősének és mártírjának, Bajcsy-Zsilinszky Endrének az emlékét mind a mai napig ápolja a Kelet Népe Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesület és a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége Bajcsy-Zsilinszky Emlékbizottsága vármegyei szervezete.

Szon.hu

A honatya emlékét ápoló szervezetek meghívására november 4-én és 5-én vármegyénkben vendégeskedik a Szlovák Fasisztaellenes Harcosok Szövetsége és a szövetség Tőketerebesi Területi Bizottságának küldöttsége.  A látogatás célja, hogy a felvidéki vendégek megismerkedjenek  Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye hagyományaival és antifasiszta értékeivel, valamint tárgyaljanak a további együttműködési lehetőségekről. Először Tiszadobot keresik fel november 4-én, ahol megismerkednek a településsel is. Mivel Tőketerebesen is van Andrássy-kastély, a közös múltból építkezve keresik az együttműködés lehetőségét a hagyományápolásban. Tiszadobról Nyírbátorba utazik  a küldöttség november 5-én.  A következő állomás Tarpa lesz, ahol Szécsi Szabolcs polgármester fogadja a küldöttséget. A delegáció tagjai a tarpai temetőben megkoszorúzzák majd Bajcsy-Zsilinszky Endre sírját, és virágokat helyeznek el a szobránál is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában