Mennyei foci

2019.05.31. 12:20

Még négyen is révbe érhetnek a megyei I. osztályban

Egymás ellen játszanak a bajnoki aranyra hajtó csapatok.

A kék mezes Nagyhalász szombaton bajnoki címet ünnepelhet | Fotó: Pusztai Sándor

Elérkezett az igazság pillanata! A Tiszántúli Takarék megyei I. osztályú bajnokság utolsó fordulójának összes mérkőzését szombaton játsszák, és a kezdést jelző sípszó egységesen 17 órakor hangzik majd fel mind a nyolc helyszínen.

Bajnokot avathatnak Halászban

A bajnoki címre négy csapat is pályázik, a Nagyhalász, a Nagyecsed, az Ibrány mellett a Nyírgyulaj is befuthat még az első helyre. A dolog pikantériája az, hogy ezen négy alakulat egymás ellen lép majd pályára. A tabellán jelenleg vezető Nagyhalász az Ibrányt fogadja, a képlet nagyon egyszerű, ha nyer a Halász, akkor az ő nyakukba akasztják a bajnoki aranyérmet. Ebben az esetben az Ibrány még a dobogóról is lecsúszhat, ehhez az kell, hogy a Nyírgyulaj hazai pályán legyőzze az előző fordulóban a Csenger ellen botló Nagyecsedet. Ha azonban az Ibrány gyűjti be a három pontot, akkor sorsuk a Nyírgyulaj és a Nagyecsed kezében van, amennyiben Ádámszki Róbert tanítványai behúzzák a meccset, ők a bajnokok. Létezik még számtalan forgatókönyv, egy biztos, izgalmas kilencven percek elé néznek a csapatok. Ami azonban tény, NB III.-as licenccel csak a Nyírgyulaj és az Ibrány rendelkezik.

A kék mezes Nagyhalász szombaton bajnoki címet ünnepelhet | Fotó: Pusztai Sándor

Az alsóházban már korábban eldőlt, hogy Tiszavasvári búcsúzik az osztálytól, Nagy István, a csapat trénere szép búcsút ígér hazai pályán a Tiszakanyár ellen. Csáki Róbert, a vendégek mestere szerint, annak ellenére, hogy nincs tétje a mérkőzésnek, még tudja motiválni fiait. A másik biztos kieső az elmúlt fordulóban a Vásárosnaménytól kikapó Gyulaháza, amelynek már matematikai esélye sincs a bennmaradásra. Bardi Gábor csapata ahhoz a Mátészalkához látogat, amelynek égetően szüksége van mind a három pontra.

A két legveszélyesebb helyzetben lévő gárda a Csenger és a Fehérgyarmat. Szilágyi Sándor tanítványainak az elmúlt heti meglepetésgyőzelem után csak a győzelem az elfogadható a szatmári rangadón, döntetlen esetén a két csapat között nem változik a sorrend. Siti Ferenc, a gyarmatiak trénere is tisztában van vele, hogy saját magukat hozták nehéz helyzetbe, de bízik csapatában.

Felszabadultan készülnek

A jövő héten Magyar Kupa megyei döntőt játszó Balkány a szép tavaszt produkáló Vásárosnamény ellen zárja a bajnoki szezont. A vendégeknél lesznek eltiltás és sérülés miatt hiányzók, Mirgai László barátságos mérkőzésként tekint a találkozóra.

A Tarpa a Kisvárdát fogadja, a hazaiak győzelmük esetén akár a hetedik helyre is odaérhetnek, de még végezhetnek a tizedik helyen is, Márton István szerint játékosainak az önbecsülésükért kell játszaniuk. A vendégek már bebetonozták magukat a tizenegyedik helyre a szombati eredménytől függetlenül, ezért a mérkőzésre felszabadultan készülnek, és mesterük, Nagy Sándor jó játékot vár fiaitól.

Tiszántúli Takarék megyei I. osztály, 30. forduló, szakvezetői várakozások

Mátészalka (12.)–Gyulaháza (15.)

Tempfli Imre, a Mátészalka játékos-edzője: – Mindenképpen nyerni szeretnénk, hogy ne kelljen számolgatnunk.

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – Sajnos a sorsunk már eldőlt, de megpróbáljuk becsületesen végigküzdeni az utolsó meccset, amelyen több fiatal játékosnak is lehetőséget kívánok adni.

Baktalórántháza (8.)–Mándok (5.)

Gebri Pál, a Baktalórántháza edzője: – Mindkét csapat más-más célokért küzd. Remélem, egy jó mérkőzésen sikerrel zárhatunk le sok mindent...

Kiss Gábor, a Mándok edzője: – Az utolsó fordulóra egyszerűvé vált a matek számunkra. Amennyiben győzni tudunk a hétvégén, odaérünk a dobogó legalsó fokára, ami parádés teljesítmény lenne a csapattól. De! Baktalórántházán egy egységes, összeszokott, nagyon jó csapat van, és a gólkirályt is ők prezentálják ebben az évben.

Tiszavasvári (16.)–Tiszakanyár (10.)

Nagy István, a Tiszavasvári edzője: – Az esélytelenek nyugalmával lépünk pályára. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy szépen búcsúzzunk hazai pályán ettől az osztálytól.

Csáki Róbert, a Tiszakanyár edzője: – Ez a hétvége nem ennek a két csapatnak az összecsapásáról fog szólni, nem mi leszünk fókuszban, mivel ennek a mérkőzésnek egyik csapat számára sincs már igazán tétje. Ennek ellenére én azért még tudok egy-két dolgot, mely motiválttá fogja tenni a csapatomat a szezon utolsó mérkőzésére.

Tarpa (9.)–Kisvárda II. (11.)

Márton István, a Kisvárda II. edzője: – Akkor is van tét, ha nincs! Lehetünk még hetedikek, de akár a tizedik helyen is végezhetünk, mégis úgy gondolom, ez a mérkőzés ettől sokkal többről szól, mindenki a saját önbecsüléséért, a jövőjéért játsszon!

Nagy Sándor, a Kisvárda II. edzője: – Oldott hangulatban készülünk az utolsó fordulóra. Egy jó meccsel szeretnénk zárni a szezont.

Nyírgyulaj (4.)–Nagyecsed (2.)

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Csak győzelemmel tudjuk elérni a bajnokság előtt kitűzött célunkat, a dobogót. Nagyon nehéz lesz, de mindent megteszünk, hogy sikerüljön.

Ádámszki Róbert, a Nagyecsed játékos-edzője: – Mind a két csapat a dobogóért vagy nagyobb célért küzd, úgyhogy nagy harc lesz, az biztos. A mi hetünket beárnyékolja a hétvégi meccs utáni pocskondiázás, gyanúsítgatás, nem hiszem, hogy a bajnoki címet bárki feláldozná bármiért cserébe. Kiállok minden játékosom mellett, és ugyanúgy bízom bennük szombaton is.

Vásárosnamény (6.)–Balkány (7.)

Dudás Zoltán, a Vásárosnamény edzője: – Két olyan csapat találkozik, amelyik a tavaszi szereplése után joggal bánhatja az őszi, gyengébb teljesítményét. Tét nélküli mérkőzésen természetesen győzelemmel szeretnénk búcsúzni a hazai publikumtól.

Mirgai László, a Vásárosnamény edzője: – Úgy készülünk a Vásárosnamény ellen, hogy két eltiltottunk és két sérültünk van. Tudjuk, hogy szerdán megyei kupadöntőt játszunk, ezért sérültjeink játékát nem kockáztatjuk. Mivel ez a meccs már nem oszt, nem szoroz, játszunk egy barátságos mérkőzést, és meglátjuk, hogy mi jön ki belőle.

Csenger (14.)–Fehérgyarmat (13.)

Szilágyi Sándor, a Csenger edzője: – Az elmúlt hetekben megjártuk a mennyet és a poklot. Az utolsó fordulóra visszatért a remény a bennmaradásra, remélem a fiúk ugyanolyan alázattal és lelkesedéssel állnak a szomszédvári rangadóhoz, mint az előző két mérkőzésen, és sikerül elérni a kitűzött célunkat.

Siti Ferenc, a Fehérgyarmat edzője: – Mi hoztuk magunkat kellemetlen helyzetbe, nekünk is kell kikecmeregni belőle. Hideg fej és szív kell hozzá, ígérem meglesz.

Nagyhalász (1.)–Ibrány (3.)

Ludánszki István, a Nagyhalász játékos-­edzője: – A legegyszerűbb forgatókönyvet szeretnénk választani: nyerni és a számolgatásokat meghagyni a többi csapatnak. Bármilyen más esetben sem leszek szomorú. Köszönöm a játékosaimnak, hogy egy ilyen kiélezett bajnokságban a végsőkig nagy esélyünk van a bajnoki címre.

Kiss Tamás, az Ibrány játékos-edzője: – Ennek a párosításnak osztálytól és helyezéstől függetlenül mindig megvan a pikantériája. Szép számú közönségünk biztosan most is szurkolni fog nekünk, mint ahogy egész idényben tették. Mi pedig tudjuk, hogy mi a dolgunk, és mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy elérjük a célunkat.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában