szparika

2019.07.19. 08:23

Kemény edzések után kell a pihenés

Hornyák Marcell és társai már várják a Dzsudzsák Balázsék elleni zárómeccset.

Pörögnek a napok a Nyíregyháza Spartacus szlovéniai edzőtáborozásán. A második vonalbeli csapat pénteken utazott el a Mariborhoz közeli felkészülésre, és vasárnap már hazafelé veszi az irányt.

Az elmúlt napokban a kemény tréningek mellett két edzőmeccset játszott a Zoran Szpisljak irányította piros-kék alakulat. Előbb kikapott egy szlovén első ligás csapattól, majd gól nélkül zárt egy hazai másodosztályú együttes ellen. Közben pedig edzések, edzések, edzések.

– Minden rendben van, a szállás remek, az ellátás olyan, amilyennek egy edzőtáborban lennie kell – kezdte érdekelődésünkre Hornyák Marcell, a csapat gólvágója.

Hornyák Marcell (balra) és Ötvös Bence

– Kitűnő pályákon gyakorolhatunk, van konditerem, szauna, azaz csak a munkára kell összpontosítanunk. Vannak kemény fizikai tréningek, de sokszor ott van a labda is, mert kiemelten gyakoroljuk a labdatartást.

– Ötvös Bencével vagyok egy szobában, jól megértjük egymást. Az edzések után jólesik a pihenés, elsősorban ez tölti ki a napjainkat. Időnként tévézünk, beszélgetünk vagy netezünk, de zömében pihenünk, mert az ilyen edzőtáborozásokon ez legalább olyan fontos, mint a tréning – így Marcell.

Még két találkozó

A csapatra még két felkészülési mérkőzés vár. Szombaton a szaúd-arábiai első ligás al-Fateh lesz az ellenfél. Másnap hazafelé tartva Ausztriában az ott készülő, arab emírségekbeli al-Ittihad Kalba, Dzsudzsák Balázs együttese vár a Szparira.

– Ami a meccseket illeti, az elsőből nem jöttünk ki jól, a másodikon már előrébb léptünk. Még két találkozó van hátra, amelyeken minél eredményesebben szeretnénk szerepelni. Főként a Dzsudzsák Balázsék elleni találkozót várjuk – így Hornyák Marcell.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában