kisfoci

2019.08.07. 11:59

Ezerhatszáz meccset játszik a száztizenöt csapat

Hétfőn rajtol Decathlon-Konyhamöbel-Nyíregyházi Sportcentrum városi kispályás labdarúgó bajnokság.

A sajtótájékoztató résztvevői (balról): Dajka László, Mucsi Gergely, Nagy Viktor és Kőhalmi Richárd | Fotó: Mán László

Több mint fél évszázados múltra tekint vissza Nyíregyházán a városi kispályás focibajnokság. Ezt hangsúlyozta ki a szerdai sajtótájékoztatón Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.

A téma a jövő hétfőn kezdődő Decathlon-Konyhamöbel-Nyíregyházi Sportcentrum városi kispályás labdarúgó bajnokság névadó szponzori támogatásainak megújítása volt. Kőhalmi Richárd azt is elmondta, hogy a két névadó egyéb szabadidős sportesemények támogatásából is kiveszi részt, ami igen dicséretes.

- A legfontosabb küldetésünk, hogy a sportot minél több emberhez jutassuk el – tudatta Mucsi Gergely a tájékoztatónak helyet adó Nyíregyházi Decathlon Áruház igazgatója.

A sajtótájékoztató résztvevői (balról): Dajka László, Mucsi Gergely, Nagy Viktor és Kőhalmi Richárd | Fotó: Mán László

- Örömmel támogatjuk városi kispályás labdarúgó bajnokságot, hiszen népszerű és sok embert megmozgató szabadidős elfoglaltság – jegyzet meg Nagy Viktor, a Konyha Möbel Kft. ügyvezetője.

A névadók csapatai szereplenek is a bajnokságban. A Decathlon csoportmásodikként lépett feljebb, míg a Konyhamöbel két csapata is az élen zárt csoportjában.

- A jövő hétfőn rajtoló bajnokságra 115 csapat nevezett – vette át a szót Dajka László, a bajnokság főszervezője. – Távoztak és érkeztek is új csapatok, így például Bujról és Nyírturáról. A bajnokság során 1600 mérkőzést fognak játszani a résztvevők. A játéknapok maradtak, azaz hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken játszanak majd a csapatok, a szerda megmaradt esőnapnak.

Változások lesznek a csoportokban, ötben (A, B, C, D, E) 12, az F-ben 13, míg a G-ben 14 csapat szerepel, a H-csoport megszűnt. Innen máshova kerültek át csapatok. Az öregfiúknál az I. és II. osztályban 10-10, a III.-ban nyolc csapat szerepel, az öregfiúk három kört játszanak.

- Szombaton a bajnokság rávezetéseként megrendezzük a Víg István emléktornát, amelyen tizenhat csapat vesz részt – így Dajka László.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában