Asztalitenisz

2019.08.29. 09:06

Tenyerese a kínaiakéval vetekszik

Teljesítménye alapján meghívták az Európa-válogatottba.

Tölgyes Dorottyára mozgalmas időszak vár

Forrás: ittf.com

A Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség a közelmúltban indította el tehetséggondozó programját. Tölgyes Dorottya, a Nyírbátori ASE versenyzője a program részeként májusban kéthetes edzőtáborban vehetett részt Bangkokban, majd elindulhatott a thaiföldi aranykategóriás nemzetközi bajnokságon, augusztus végén pedig Luxemburgban vett részt a nemzetközi program rendezvényén.

Tölgyes Dorottyára mozgalmas időszak vár
Fotó: ittf.com

Kínai módszerrel gyakoroltak

– A bangkoki edzőtáborhoz hasonlóan ide is a korosztály legjobbjait hívták meg a szervezők, amely szakmailag magasabb színvonalat képviselt, két kínai főedző felelt a programért, és vezették az edzéseket is. Tőlük nagyon sokat tanulhattak, főleg az európai játékosok, megismerhették a kínaiak „titkát”, edzésmódszereiket, metodikájukat. Dorottya nagyon jó teljesítményt nyújtott, meg voltak vele elégedve, a kínai főedző külön kiemelte, hogy tenyerese vetekszik a kínaia­kéval, ha a fonákját is fel tudná hozni erre a szintre, komoly eséllyel vehetné fel a harcot az ázsiai versenyzőkkel. A két edzőtábor és a világranglista-helyezése alapján meghívták az októberi serdülő világkupa-sorozatra, ahol a kontinens válogatottjában kapott helyet – büszkélkedett Csekő Sándor, a Nyírbátori ASE szakosztályvezetője.

– Nagyon jól éreztem magam, hasznos tapasztalatokkal gazdagodtam – vette át a szót Tölgyes Dorottya. – Feszített tempó szerint dolgoztunk egész idő alatt. Naponta kétszer edzettünk, reggel futással kezdtünk, majd következett a kondi, délután pedig már a kaucsuké volt a főszerep, ez nagyjából olyan hétórás elfoglaltságot jelentett. Az általános edzésmunka mellett mindenki személyre szabott program szerint edzett, folyamatosan figyelték a munkánkat, és ha valamit nem jól csináltunk, rögtön jöttek és javították a hibáinkat. Véleményem szerint is komolyabb munkát végeztünk, mint Bangkokban, a két kínai főedző volt erre a garancia. Az ő módszereik szerint készültünk, egy-egy feladatot akár negyedóráig is csináltunk, ami számomra szokatlan volt. A szervákat és a szervafogadást is rengeteget gyakoroltuk, aminek nagyon örültem, mert ebben még fejlődnöm kell – mondta Tölgyes Dorottya.

Az ifjú asztaliteniszezőre mozgalmas időszak vár, hétvégén részt vesz a Statisztika hagyományos évadnyitó ranglistaversenyén, ahol serdülőben és ifiben is a főtáblán kezdi meg a küzdelmeket. Hamarosan kezdődik az NB II.-es férfibajnokság, de asztalhoz áll a nyírbátori csapattal az Extraligában is.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában