Mennyei megyei I.

2020.03.13. 11:18

„Remélem, hogy nem esti mesét hallottam” – Nézők nélkül játszanak a bajnoki pontokért

Az Újfehértó ismét Nyíregyházán fogadja ellenfelét.

A fekete mezes Nyírgyulaj Nyírmeggyesre látogat, a sárga dresszes Kemecse viszont nem lép pályára szombaton

Fotó: Pusztai Sándor

A Magyar Labdarúgó-szövetség a kormány által szerdán életbe léptetett intézkedések alapján elrendelte, hogy a március 11-e után a bajnoki és kupamérkőzéseket zárt kapuk mögött kell lejátszani. Ennek értelmében az NB II. alatti bajnokságokban az igazgatóságok által delegált hivatalos személyeken (játékvezető, asszisztensek, ellenőr), valamint a mérkőzés lebonyolításához szükséges technikai személyzeten, a rendező gárdán, az egészségügyi személyzeten és a labdaszedőkön kívül sportszervezetenként 25-en vehetnek részt a mérkőzésen.

Kemecsén elmarad

Így a megyei labdarúgás történetében először az összes mérkőzést a nézők kizárásával játsszák. A tavaszi első fordulóhoz hasonlóan ezúttal is csonka fordulót rendeznek a megye egyben, a Kemecse–Fehérgyarmat találkozót a vendégek kérésére elhalasztották, a mérkőzést március 25-én játsszák le a felek. Az Újfehértó a Tarpa elleni találkozóhoz hasonlóan az Ibrányt is Nyíregyházán fogadja, az év edzőjének megválasztott Piskóti Zsolt gárdája ezúttal a Városi Stadion műfüves pályáján lesz otthon. A legutóbbi két fordulóban hat pontot szerzett a Nyírmeggyes, Körmös Miklós csapatára ezúttal nehéz feladat vár, a Tiszakanyáron ugyan megbotló, de a bajnoki címre hajtó Nyírgyulajt látják vendégül. A listavezető Nagyhalász a tavasszal még pontot nem szerző és egyre lejjebb csúszó Mátészalkát fogadja. Rang­adót játszanak Kisvárdán, a tavasszal még makulátlan hazaiak a Mándok ellen folytatnák zárkózásukat az élmezőnyhöz. A Baktalórántháza is egyre nehezebb helyzetben van, szombaton ismét kemény feladat vár rájuk, a dobogóra törő Vásárosnamény lesz az ellenfelük. Az egyre reménytelenebb helyzetbe sodródó és az előző héten Ibrányban egy hetest kapó csapat az utolsó szalmaszálak egyikébe kapaszkodhat a Nagyecsed ellen. Középcsapatok találkoznak Balkányban, a házigazdáknak és a vendég Tarpának is szüksége van a pontokra, hogy megerősítsék helyüket a tabellán.

Tiszántúli Takarék megyei I. osztály, 19. forduló (kezdés: 15, ifi: 13), szakvezetői várakozások

Szombat

Nagyhalász (1.)–Mátészalka (14.)

Ludánszki István, a Nagyhalász játékos-edzője: – Örülök neki, hogy az elmúlt két idegenbeli mérkőzést sikeresen teljesítettük, hosszú idő után hazai környezetben szeretnénk ismét győzelemnek örülni. Biztos vagyok benne, hogy ellenfelünk mindent megtesz majd, hogy megnehezítse dolgunkat.

Botos Alexandru, a Mátészalka játékos-edzője: – Úgy gondolom, hogy a Mándok ellen már csak a szerencsén múlott, hogy nem szereztünk pontot. Ezért a héten erre még rádolgoztunk, és szombaton megpróbáljuk megszerezni tavaszi első pontjainkat.

Baktalórántháza (13.)–Vásárosnamény (4.)

Borza László, a Baktalórántháza edzője: – A nagyon jól szereplő Vásárosnamény ellen maximumot kell nyújtanunk, hogy sikeresen szerepeljünk. Ennek érdekében mindent meg is fogunk tenni.

Madalina György, a Vásárosnamény edzője: – Jó kezdtük a tavaszi szezont, tudjuk, hogy nehéz mérkőzések várnak még ránk. Az eddig megszerzett pontoknak elégnek kell lenniük ahhoz, hogy a bajnokság hátralévő részében nyugodtan játszhassunk, hátradőlnünk azonban nem szabad. A Bakta a kiesés ellen küzd, ezért kemény mérkőzésre számítok, mert a megsebzett vad a legveszélyesebb.

Kisvárda II. (5.)–Mándok (3.)

Nagy Sándor, a Kisvárda II. edzője: – Egy nagyon jó csapat ellen egy nagyon nehéz mérkőzésre számítok. A szomszédvári rangadón szeretnénk itthon tartani a három pontot.

Mirgai László, a Mándok edzője: – Erőt adhat nekünk a Várda elleni mérkőzésre, hogy az előző fordulóban egy jól játszó Baktát sikerült legyőzni otthon, ami még nagyon sok élcsapatnak fogja megnehezíteni a dolgát. Vannak sérültjeink, és azt sem tudjuk, hogy ukrán játékosaink rendelkezésünkre állnak-e, így még az is kérdés, hogy ki tudunk-e állni. Ennek ellenére nem feltartott kézzel megyünk, tudjuk, hogy nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei.

Tiszakanyár (16.)–Nagyecsed (12.)

Ember Roland, a Tiszakanyár edzője: – Nincs más hátra, mint előre. Szombaton mindenképpen pontokat kell szereznünk!

Siti Ferenc, a Nagyecsed edzője: – A szezon ezen szakaszában majdhogynem felesleges a táblázatot figyelni. Nyilván a hazai csapatnak is vannak célja, viszont nekünk is köztelező gyűjtögetni a pontokat. Ezért egy nehéz mérkőzésen győzelmet várok a csapattól.

Újfehértó (8.)–Ibrány (6.)

Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője: – Nehéz mérkőzés előtt állunk, hiszen ellenfelünk elmúlt két meccsén 11 gólt szerzett, és egyébként is kombinatív, gyors támadófocit játszik az Ibrány. Ehhez megvannak a megfelelően képzett játékosok és egy remek edző Kiss „Play” Tamás barátom személyében. Biztos vagyok benne, hogy színvonalas mérkőzést fogunk tudni játszani, ahol apróságok dönthetik el a három pont sorsát.

Kiss Tamás, az Ibrány játékos-edzője: – Először is gratulálok az újfehértói különítmény díjaihoz. Külön gratulálok Piskóti Zsolt barátomnak az év edzője elismeréshez. Erre a kilencven percre azonban félretesszük a barátságot, mert az osztály egyik leg­alázatosabb és legszervezettebb csapata látogat hozzánk, amely mind taktikailag, mind fizikálisan fel van készítve. Az őszi meccsünkből kiindulva rendkívül jó iramú és hajtós találkozóra számítok, amelyen az apró nüanszok a mi javunkra döntik el a három pont sorsát.

Nyírmeggyes (15.)–Nyírgyulaj (2.)

Körmös Miklós, a Nyírmeggyes edzője: – Remélem, hogy a Tarpa elleni győzelemből erőt tudunk meríteni, és a bajnokaspiráns ellen jó mérkőzésen itthon tudjuk tartani a pontokat.

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Saját bőrünkön tapasztaltuk, hogy milyen egy kiesés ellen küzdő csapat otthonában akár pontot is szerezni. Céljaink elérése érdekében azonban szükségünk van minden egységre.

Balkány (10.)–Tarpa (9.)

Antal István, a Balkány edzője: – Az utóbbi mérkőzések tanulságait átbeszéltük, remélem, hogy nem esti mesét hallottam. Ha tudunk változtatni, akkor elindulhatunk felfelé.

Varga Gyula, a Tarpa edzője: – Egy olyan mérkőzés előtt állunk, amelyen mindkét csapatnak nagy szüksége van a győzelemre. Ezért biztos, hogy nem lesz sétagalopp, de minden tőlünk telhetőt megteszünk a sikerért.

Kemecse (11.)–Fehérgyarmat (7.) elmarad

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában