Kisvárda Master Good SE

2020.04.01. 10:30

A kisvárdai szélsőnek erőt ad, hogy számítanak rá

A kisvárdai fiatal szélső a sport mellett a tanulásra is koncentrál.

Soltész Petra a sport mellett a tanulásra is nagy hangsúlyt fektet

Fotó: Bányai Vivien

Mint arról már korábban beszámoltunk, a Kisvárda Master Good SE csapatának játékosai a szakmai stáb útmutatásai alapján és Borbély Erik edzéstervei alapján otthon készülnek, nem kivétel ez alól Soltész Petra sem.

A fiatal balszélső az előző szezonban amellett, hogy az ifjúsági csapat meghatározó tagja volt, a felnőttek között többször is szóhoz jutott, és áprilisban a Békéscsaba elleni találkozón a hajrában megszerezte élete első felnőtt élvonalbeli találatát. A felnőttcsapathoz közben nyáron új edző érkezett, aki továbbra is számít Petrára.

A tanulásban is helytáll

– Az előző szezonban decemberben készültem először a nagy csapattal, akkor még Vlatko Djonovics volt az edző. Az ő távozása után Dévényi János vette át a szakmai munkát, nála szintén látogattam az első csapat edzéseit.

Bakó Botond érkezésével nem változott a helyzetem, nála szintén a keret tagja vagyok, nagyon szeretek vele dolgozni, jó hangulatú, felszabadult légkörű tréningeket tart.

– Erőt ad, és az önbizalmamat is erősíti, hogy számítanak rám – mondta Soltész Petra. Az új helyzet őt is kihívások elé állította, hiszen egyedül sokkal nehezebb edzeni, mint a társaival együtt.

– Még az elején vagyunk, kicsit szokatlan, de egyre jobban belerázódok.

A futásokról mindennap be kell küldenünk az adatokat, erősítő gyakorlatokat is kapunk, emellett én még pluszgyakorlatokat is szoktam végezni.

A kisvárdai szélsőnek azonban nem csak a sportban, a tanulásban is helyt kell állnia.

– Ez a digitális távoktatás talán nekem nem okoz akkora problémát, mint azoknak a társaimnak, akik nap mint nap minden órát az iskolában töltenek, ugyanis magántanuló vagyok a Bessenyei György gimnáziumban, de azért jól össze kell egyeztetni, hogy egyik tevékenység se sérüljön.

– Kedden például dolgozatot írtam, a megkapott feladatokat mindenkinek el kellett készítenie és visszaküldenie. Ezeket egyedül kell megoldanunk, de bevallom, biológiából anya segített kicsit.

Egyetemre készül

Petrának van még egy éve az érettségiig, de már most gondolkozik a jövőjéről.

– Mindenképpen szeretnék továbbtanulni, több lehetőségen is gondolkozok.

Szeretnék továbbra is NB I.-es játékos lenni Kisvárdán, mert nagyon jól érzem magam itt, ebben az esetben a Nyíregyházi Egyetem jöhet szóba.

– A másik lehetőség Eger, mert az előző szezonban játszottunk ott, és nagyon megtetszett az ottani egyetem. Ez azonban még a jövő kérdése, annyi biztos, hogy a sporttal kapcsolatos lesz a választásom, szóba jöhet az edzőképzés vagy a sport és rekreáció szakirány – avatott be a terveibe Soltész Petra.

BB

Borítókép: Soltész Petra a sport mellett a tanulásra is nagy hangsúlyt fektet | Fotó: Bányai Vivien

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában