megyei foci

2020.05.04. 09:40

Engedély van, időpont nincs

Hétfőtől az amatőr csapatok is edzhetnek, kérdés, hogy meccsre is készülhetnek-e.

A fehér mezes tuzsériaknak már hiányzik a labda

Fotó: KM-archív, Pusztai Sándor

A múlt heti kormányrendeletben megjelentek szerint engedélyezett az egyesületeknek edzéseket és zárt kapus sportrendezvényeket tartani, arról azonban továbbra sincs szó, hogy melyik bajnokságok és mikor indulhatnak újra.

Az első és másodosztályú csapatok Csányi Sándor MLSZ-elnök korábbi nyilatkozatában bízhatnak, ez alapján május 23-a körül már mérkőzéseket játszhatnak, az amatőregyesületek helyzete azonban nagyon bizonytalan. A Tiszántúli Takarék megyei I. osztály éllovasánál, a Nagyhalásznál emiatt továbbra is a játékosokra bízzák az egyéni készülést.

Mi is figyeljük a híreket, azok alapján én nem sok esélyt látok rá, hogy folytatódhat a bajnokság

– fogalmazott Ludánszki István.

– Legutóbb Csányi Sándor is azt nyilatkozta, hogy az utánpótlás- és az amatőrbajnokságok a legkevésbé újraindíthatóak. Elég kilátástalan a helyzet, ezért mi csak akkor kezdünk el csapatedzéseket, ha már konkrétumokat tudunk.

Futás és törzserősítés

A megyei II. osztály Nyírerdő csoportjában szereplő Tuzsér március 14-én Nyírmadán lépett pályára legutóbb, akkor Szabó István tanítványai többek között Setét Erik három góljának is köszönhetően magabiztos sikert arattak. A következő fordulóban a Vaját látták volna vendégül, de mint ismert, a találkozó a koronavírus-járvány miatt elmaradt, és a bajnokságot is felfüggesztették.

– Mivel csoportos foglalkozásokra nem volt lehetőségünk, és teljesen leállni sem akartunk, ezért azóta a játékosok egyénileg tartják magukat karban, különböző futógyakorlatokat és törzs­erősítő feladatokat végeznek – mondta el érdeklődésünkre a tuzsériak edzője.

– Ezek végrehajtását mindenkinek a lelkiismeretére bíztuk. Most még mindig sok azért a kérdőjel, nem lehet tudni pontosan, hogy folytatódik-e, vagy lezárják az amatőrbajnokságokat. Ettől függetlenül a játékosaim jelezték, hogy szeretnének közös foglalkozásokon részt venni, mert hiányzik nekik a labda. A tervek szerint hetente két alkalommal találkoznánk, de ezt még egyeztetnem kell a vezetőséggel.

BB, MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában